Maltese Filharmonische Bandclubs

De Maltese dorpsfeesten
De Bandclubs hebben een bijzondere rol in de Maltese samenleving.

De bandclubs zijn een hoeksteen in de Maltese samenleving en de plaatselijke bevolking ontmoet elkaar hier voor de laatste roddels, een potje biljart of voorbereidingen voor de jaarlijkse dorpsfeesten, ofwel festa. Tijdens het dorpsfeest worden de straten versierd ter ere van de beschermheilige van het dorp en worden er prachtige vuurwerkshows georganiseerd. Leden van de bandclub dragen vaak vlak voor de festa de dorpskleuren, om zo hun verbondenheid uit te spreken. 

Er wordt gezongen, gedanst, gegeten en gedronken door het hele dorp. Sommige dorpen hebben meerdere bandclubs, wat veelal leidt tot kleurrijke rivaliteit.  De bandclubs zijn ook vaak een verzamelpunt voor de jongeren van het dorp en een muziekschool.

De Maltese bandclubs dateren terug tot de 16e eeuw, toen de processies werden opgeluisterd door fluiten en trommels. Tegen het einde van de 19e eeuw veranderde de Britse invloeden in Malta de muzikale invloed van de bandclubs en kwam er een meer philharmonische samenleving. 


Vandaag de dag geven deze muziekverenigingen hun dorp op een unieke manier kleur en luisteren het straatleven op met parades om hun nieuwe muziek ten gehore te brengen. De muziekverenigingen bestaan meestal uit rond de 70 vrijwilligers, houtblazers, koperblazers en trommelaars.

 


Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!