Muziek

Jazz Festival

De Maltese muziekindustrie is aantrekkelijk vanwege de combinatie van traditie en experimenten met geïmporteerde sound.

Wat traditie betreft kunnen de the Maltese eilanden zich met trots beroepen op de oude kunstform Għana.  Tot op de dag van vandaag gaan kinderen van verschillende Maltese dorpen naar de plaatselijke harmoniezaal (bandclub) en krijgen les in hun muziekinstrument.

Het Maltese Songfestival is in de afgelopen jaren in populariteit gegroeid en daarom doet Malta tegenwoordig mee aan het Eurovisie Songfestival.  Sinds halverwege de jaren '60 is de rock-scene in opmars in Malta en verschillende bands hebben zich toegewijd in diverse stromingen binnen de rock, zoals pop-rock, indie en alternative.

Ieder jaar wordt ook het populaire Jazz Festival in Malta georganiseerd. Het Malta Jazz Festival in Valletta biedt een podium aan zowel nationale als internationale jazzmuzikanten die voor een groot publiek willen optreden.

Tijdens de zomer bruist het in de muzikale wereld van Malta, met verschillende concerten en festivals op verspreid over het hele eiland. Het Bierfeest van Malta in augustus vindt plaats vlakbij Ta'Qali en wordt opgeluisterd door verschillende bands.  De meeste plaatselijke bandjes zingen in het Engels, maar de afgelopen jaren is de eigen taal ook onder muzikanten steeds populairder geworden.

Het hele jaar door zijn er verschillende concerten en festivals en de muziekliefhebber hoeft zich daarom geen moment zorgen te maken dat hij of zij niet genoeg keuze heeft in Malta.   

Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!