Food Festivals en Evenementen

food festival in MaltaTraditioneel Maltees 'food festival'

Eten is een zeer belangrijk aspect van de Maltese samenleving. Door sommigen wordt eten misschien enkel gezien als brandstof, maar voor de meesten is het een reden om samen te komen als gemeenschap en om die dingen te vieren die hen verenigen. Natuurlijk is het ook meteen een gelegenheid om te genieten van al die lekkere gefrituurde hapjes. Wat zijn de beste foodfestivals en evenementen om naar toe te gaan? 

L-Imnarja, oftewel het feest van Sint Peter en Sint Paul, is een van de meest geliefde feesten van Malta. Het is absoluut de moeite waard om dan Buskett te bezoeken – dit is een van de mooiste beboste gebieden op het eiland - en om hier langs de verschillende stalletjes te slenteren waar allerlei lokale lekkernijen en in het bijzonder konijn verkocht worden. Tijdens dit feest bieden ook boeren en kleinere producenten hun waren aan. 

Ħamrun Chocolate Festival: De titel zegt eigenlijk al genoeg - ga naar Ħamrun en eet chocolade! Het is een relatief nieuw evenement, maar het Ħamrun Chocolate Festival heeft lokaal al een grote hit gescoord. De voyeurs kunnen hun ogen hier goed de kost geven, terwijl ze de spectaculaire professionele chocolade sculpturen van Malta's beste chefs bewonderen; fanatiekelingen kunnen deelnemen aan een chocoladetaart bakwedstrijd; en de rest kan gewoon lekker genieten van een groot scala aan verrukkelijkheden. 

Birgufest: De raison d'être van het Birgufest is niet eten, maar eten vormt wel een groot onderdeel van deze mooie viering. Twee avonden lang worden in deze prachtige middeleeuwse stad alle elektrische lichten gedoofd en vervangen door romantisch kaarslicht. De sfeer is warm en levendig - musea en andere publieke gelegenheden blijven tot zeer laat open, er is live muziek op het grote plein, en het allerbelangrijkste - er is heel veel te eten. En niet zomaar eten, nee, pure, traditionele Maltese gerechten, zoals varken aan het spit, stoofpot van ingewanden, timpana (macaroni met gehaktsaus in bladerdeeg), en nog heel veel meer.

Qormi Bread Festival: Dit is nog een vrij recente toevoeging aan de culinaire kalender. In Qormi vindt elk jaar een viering van het Maltese brood plaats, want nergens wordt het brood zo lekker gebakken als in dit dorp. Je kunt bakkers observeren terwijl zij de voorbereidingen en het bakken van brood in traditionele houtovens demonstreren; en naturlijk kun je hier ook volop van dit warme, knapperige brood proeven. 

Farsons Great Beer Festival: Dit jaarlijks terugkerende evenement wordt georganiseerd door Malta's grootste brouwer Simonds Farsons Cisk plc en wordt erg gewaardeerd door zowel bierfanaten als culinaire fans. Je vindt hier een zeer uitgebreid aanbod van zowel traditionele Maltese eetkraampjes als internationale/ethnische fastfoods. Dankzij de tientallen bierkraampjes op het festival is er in ieder geval genoeg te drinken om het eten weg te spoelen. 

Festa Frawli: Tijdens het Mgarr aardbeienfestival wordt dit kleine boerendorpje in het noorden van het eiland overspoeld door duizenden hongerige festivalgangers. De belangrijkste attracties zijn de recordpogingen om het bakken van de grootste aardbeiencake ter wereld te verbreken, en de vele eetstandjes waar alles op basis van aardbeien, en natuurlijk de aardbeien zelf, verkocht wordt.
Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!