Uit eten

Eating out in MaltaUit eten in Malta

Vakanties maken zowel nieuwe ervaringen, als een onderdompeling in een andere cultuur, het zien van prachtige bezienswaardigheden en het ontmoeten van nieuwe mensen mogelijk. Nu alles goed en wel, maar wie vindt nu ook niet dat het echte hoogtepunt van een reis eigenlijk die paar uurtjes in een uitstekend restaurant is, zittend aan een tafel met een adembenemend uitzicht en terwijl je geniet van het lekkerste eten wat thuis nooit hetzelfde zal smaken?

De beste herinneringen worden namelijk gevormd op het moment dat je verwend wordt door een vriendelijke ober, terwijl de heerlijke geuren uit de drukke keukens je neus bereiken en golven op slechts enkele meters bij je vandaan kabbelen.

Malta biedt de gastronoom een ongelofelijk uitgebreide keuze aan restaurants. Of het nu is voor je ontbijt, lunch, avondeten of een snack in het midden van de nacht, er is volop keuze. 

Voor verse zeevruchten en een fantastisch uitzicht bezoek je het best Spinola bay, gelegen is in St. Julian’s. Het is een van Malta's meest pittoreske baaitjes vol met restaurantjes die allemaal een prachtig uitzicht hebben. Je vindt hier een zeer uitgebreid aanbod van gerechten uit de hele wereld, maar het populairste type restaurant is toch wel het Mediterraanse met haar heerlijke verse vis en zeevruchten op het menu.

Valletta zit boordevol leuke eettentjes, die in misschien wel de mooiste gebouwen van het eiland gevestigd zijn. De stad bezit namelijk vele oude auberges en schilderachtige oude stadshuizen. Overdag is het Caffe Cordina in Republic street de populairste gelegenheid waar je ongeneerd heerlijk mensen kunt kijken vanaf dit grote terras. In de zijstraten vind je dan weer vele kleine eettentjes waar je terecht kunt voor een romantische maaltijd, zelfs wat later op de avond. Je komt hier voor elke prijsklasse wel iets tegen en de gerechten van deze keukens zijn ook zeer inventief en origineel. Het St. George's plein, tegenover de Palace Armoury biedt het ideale uitzicht tijdens het al fresco dineren, met constant muziek en een waterfontein show om je te ter plaatse ook nog te entertainen.

Behalve in de vele kustplaatjes zoals MelliehaSt Paul’s BayQawraBugibbaMarsaxlokkMarsascala, en Wied iż-Żurrieq waar verse vis altijd op de menu's te vinden zal zijn, zijn er ook in het binnenland genoeg restaurants om uit te proberen. In Mdina bijvoorbeeld, vind je misschien wel de meest intieme en romantische restaurantjes van het eiland. Het is zelfs zo dat een wandeling door de stille geplaveide straatjes van Mdina langs de zeer verbluffende en goed bewaard gebleven architectuur bijna net zo leuk is als de maaltijd zelf! 

Ook op Malta's zustereiland, Gozo, is een groot aantal uitstekende eetgelegenheden te vinden. De veerboot legt aan in Mgarr, waar je al volop keuze hebt. De lokale inwoners gaan hier dan ook dikwijls iets eten, terwijl zij wachten op het vertrek van de volgende ferry naar Malta. De bekendste restaurants van Gozo zijn te vinden in Victoria, waar zeer goede restaurants aan het grote plein zijn gelegen. Als je je tijd liever aan het water doorbrengt, probeer dan Xlendi bay met haar indrukwekkende uitzicht en restaurants die hoog boven de zee liggen, of Marsalforn, wat dankzij haar relaxte atmosfeer een favoriete plek is tijdens de zomermaanden voor de lokale bevolking. Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!