De Maltese Keuken

Maltese CuisineMaltese keuken

Om de geschiedenis van een land te bevatten, kun je een bezoek brengen aan een bibliotheek; maar als je de inwoners echt wilt begrijpen, neem dan eens een kijkje in hun keukens. Kom meer te weten over de lokale keuken.

De bewogen geschiedenis van het eiland vind je terug in haar keuken - een geschiedenis die soms gekenmerkt werd door belegering en isolatie en op andere momenten door feesten en verrukking - de ziel van deze mensen ademt in hun gerechten. De invloeden variëren van Grieks tot Siciliaans, Frans, Spaans, Noord-Afrikaans en zelfs het Midden-Oosten. Vaak zijn deze gerechten slechts een lokale versie van de gerechten uit deze landen, maar de Maltese versies, aangepast aan de beschikbaarheid van lokale ingrediënten, zijn werkelijk uniek. 

Alhoewel het volk genoeg tekorten heeft meegemaakt, zijn de porties verrassend royaal.  Een kok kan kruiden, specerijen en smaaktoevoegingen gebruiken, maar de versheid van de ingrediënten is pas echt een waarborg van goed Maltees koken. Dit is gemakkelijk te verklaren, als je bedenkt dat vanwege Malta's kleine oppervlakte, een boerderij nooit meer dan een kwartiertje weg is.

Eet smakelijk, of zoals de mensen hier zeggen l-ikla t-tajba.Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!