Kerken

Kerken in Malta

Enige twijfel over de bekendheid van de katholieke kerk op dit eiland wordt meteen de kop ingedrukt als je uitkijkt over het landschap. Het uitzicht over dit kleine mediterrane eiland is vanuit ongeveer elk gezichtspunt bezaaid met kerken, kathedralen en kapellen, een bewijs van de historische affiniteit van het land met de kerk. Deze structuur, met meer dan 350 kerken verdeeld over het eiland, biedt een eindeloze fascinatie als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis, architectuur, kunst en cultuur van de Maltese eilanden. 

Onderstaand vind je enkele van de meest prominente en beroemde kerken van de eilanden: 

St. John’s Co-Cathedral

Ontworpen door de beroemde Maltese architect Girolamo Cassar. De nogal sombere en imposante buitenkant logenstraft de ongelooflijk rijke en weelderige binnenkant. Met meer van een museum dan een kerk, is het interieur door Mattia Preti and Caravaggio voorzien van somptueuze barokke decoratie en kunstwerken van een onschatbare waarde. De kathedraal wordt nog steeds gebruikt voor religieuze ceremonies en culturele evenementen. 

St. Paul’s Cathedral Mdina

Deze 17e eeuwse kerk is opgedragen aan St. Paul, van wie verondersteld wordt dat hij schipbreuk heeft geleden op het eiland en er vervolgends de basis heeft gelegd voor het christendom. De kerk werd gebouwd op de plaats van een Normandische kathedraal, die werd verwoest door een aardbeving in 1693. Van bijzonder belang zijn de overblijfselen van de oorspronkelijke kathedraal, met inbegrip van een enorm altaarstuk van Mattia Preti, de rijk versierde en kleurrijke vloer, evenals de sierlijke doopvont en koorgestoelte. 

Rotunda of Santa Marija Assunta

Deze enorme kerk, plaatselijk bekend als de Mosta Dome, werd over een periode van 27 jaar gebouwd door de kleine lokale gemeenschap. Geïnspireerd door het Romeinse Pantheon, wordt de architectuur bekroond met wat nu de derde grootste niet ondersteunde koepel ter wereld is. Ter ondersteuning van deze kolossale koepel zijn 30 wanden met een dikte van 9 meter gebouwd. Deze prachtige kerk is waarschijnlijk het meest bekend door ‘The Bomb Miracle’ – dat plaatsvond op 9 april 1942. De Luftwaffe scoorde 3 voltreffers op de koepel, waarbij twee van de bommen weg stuiterden en de derde de koepel binnen drong, temidden van de gemeenschap, zonder te ontploffen. De kerk bleef bijna geheel intact.  

Andere interessante kerken zijn de parochiekerk van St Lawrence in Vittoriosa, de oudste kerk in Malta, het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw in Mellieha, de Ta’ Pinu Basiliek in Gozo en talloze, schilderachtige kapellen die het platteland rijk is. 

Other churches of importance include the Parish Church of St Lawrence in Vittoriosa, the oldest church in Malta, The Sanctuary of Our Lady in Mellieha, Ta’ Pinu Basilica in Gozo, as well as the countless number of quaint chapels that dot the countryside.Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!