Erfgoed

Smalle straatjes in Mdina, Malta
Zoals in veel populaire Europese bestemmingen zijn de inwoners van Malta één met hun rijke culturele erfgoed. Terwijl musea de mooiste voorbeelden van historisch belangrijke artefacten herbergen, is slechts een wandeling door de straten al voldoende om het verleden van het eiland te beleven. 
  • Loop door een willekeurige straat in de historische steden Valletta, Birgu, Bormla of Isla, en het bouwkundig erfgoed van de 'Knights of St John ' is alomtegenwoordig en nog steeds in gebruik.  
  • Bezoek één van de vele dorpsfeesten, Festas Terwijl je feest viert met de inwoners, neem je deel aan tradities die eeuwen teruggaan. 
  • Slenter langs de boulevards van de dorpjes Marsaxlokk in Malta en Mgarr in Gozo. Hier repareren de vissers hun netten nog zelf en kun je getuige zijn van een dorpsleven, dat millennia lang vrijwel ongewijzigd is gebleven. 
Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!