Kunst & Theater

Het Manoel Theater
Kunst leeft in Malta. De Maltese Raad voor Cultuur en Kunsten is het overkoepelend orgaan, dat verantwoordelijk is voor het promoten van kunst en cultuur, wat geen geringe opgave is. Op de culturele agenda prijken talloze evenementen, variërend van klassieke en hedendaagse muziek tot opera, beeldende kunsttentoonstellingen en theater.

Voor theaterliefhebbers is er zeker geen tekort aan toneelstukken van een zeer hoog niveau. Ondanks het feit dat voorstellingen worden uitgevoerd door amateur-theatergroepen (dat wil zeggen dat de acteurs naast acteren nog een andere baan hebben), is het niveau uitzonderlijk hoog. Optredens bestaan zowel uit lokale shows met Maltese scripts, als internationale toneelstukken. De voorstellingen worden opgevoerd op verschillende locaties, maar de meest indrukwekkende en interessante van allemaal is toch wel het Manoel Theatre. Het Manoel Theatre werd door de ridders van St. John gebouwd en wordt beschouwd als één van de oudste theaters in Europa waar nog steeds voorstellingen plaatsvinden. In de deftige zaal vind je nog steeds veel van de originele Rococo kenmerken die teruggaan tot 1731.

Valletta, dat onlangs de titel van Europese Hoofdstad van Cultuur voor 2018 kreeg, biedt met zijn theaters, musea en podia de grootste concentratie aan artistieke expressie. Het levendige artistieke temperament van de Maltees is te vinden in elke hoek van het eiland. Ook Gozo heeft een gerenommeerd theater – The Aurora Theatre, waar toneelstukken, opera's en andere evenementen regelmatig georganiseerd worden voor volle zalen. 
Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!