Winkelen

Souvenirwinkel in Valletta

Elke vakantie eindigt op dezelfde manier - een verwoede strijd met een koffer, die duidelijk niet is ontworpen om de hoeveelheid bezittingen die je tijdens je vakantie hebt verzameld, mee terug te nemen. Desalniettemin, sta je je mannetje - terwijl je echtgenoot op de koffer zit - , trek jij met alle kracht de koffer dicht. Wat het het waard? Absoluut!

Winkelen tijdens de vakantie kan bevrijdend zijn. Eenmaal thuis, blijkt het winkelen echter een waanzinnige haastige klus geweest te zijn, waarbij je de spullen wegstreept van je lijst, de selectie behoorlijk voorspelbaar is en de plaatsen maar al te bekend zijn. Aan de andere kant is winkelen tijdens je vakantie een kans om in aanraking te komen met exotische gerechten, verschillende stijlen en één of twee souvenirs te kopen. 

Valletta: Ongetwijfeld de meest populaire plek voor shoppers het hele jaar door. Valletta is een droom voor shoppers. Openbaar vervoer heb je niet nodig, alles ligt op loopafstand van elkaar en de winkels zijn voorzien van elke denkbare behoefte. Terwijl mode domineert, vind je ook juweliers, cosmeticawinkels, speelgoedwinkels, huishoudelijke artikelen en prachtige textiel bij lokale handelaren. Er is zelfs de beroemde  is-Suq (de markt) – waar groente-, en fruitverkopers, vishandelaren, delicatessenwinkels en slagers onder één koloniaal en stijlvol dak te vinden zijn. 

Sliema: Eén van de meest populaire steden tijdens de zomer. Sliema komt op de tweede plaats na Valletta als het op winkelen aankomt. Er zijn winkels in overvloed en zelfs een paar winkelcentra, waarvan het meest populaire het Plaza Shopping Complex. Shoppers kunnen hier bijna alles vinden, maar de winkels zijn vooral gericht op mode, sieraden, boeken en electronica. Het aantal café's, bijna strategisch verweven tussen de winkels, biedt je een ontspannen dag.

Gozo: De beste plaats om een koopje te scoren op dit kleine eiland is Victoria. Probeer de grote winkelcentra gelegen aan de buitenrand van Victoria of de kleine winkeltjes, verstopt in de kronkelige straatjes. Als je geluk hebt, kun je de dagelijkse markt aantreffen op het centrale plein, waar je zeker interessante geschenken, souvenirs en strandkleding kunt vinden. 

Wat neem je mee naar huis? Er zijn enkele uitstekende smaakvolle souvenirs beschikbaar in de meeste gebieden op het eiland. Je vindt miniatuurafbeeldingen van populaire gebouwen en beroemde beelden die van lokale kalksteen zijn gemaakt. Eten wordt een steeds populairdere aankoop, – de typische Maltese gastronomische lekkernijen in een aantrekkelijke verpakking zijn een mooie herinnering aan je vakantie. Waarschijnlijk de meest zinvolle aankoop die je kunt doen, is een kunstwerk van een lokale ambachtsman. Galeries zijn te vinden over het hele eiland, maar zijn vooral geconcentreerd rondom Sliema enValletta.
Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!