De beste boottochten van Malta

Boottochten in Malta

Geoffrey Chaucer en Jimi Hendrix, beide legendes op hun eigen manier, mijmerden in hun werk over de zee. De zee geeft perspectief, standvastigheid en een idyllisch gevoel van rust.

De kustlijn van Malta en Gozo strekt zich voor meer dan 250 kilometer uit en is bezaaid met grotten, stranden en lagunes. U kunt op menige boot meereizen langs deze indrukwekkende kust:

  • Een luzzu als u een nostalgisch tintje aan uw bootreis wil geven. De luzzu is de kleurrijke, traditionele, Maltese vissersboot met voorop het bekende Oog van Horus (of Orisis) - een oude Fenicische gewoonte.
  • Een speedboat als u met grote snelheden over het water wilt vliegen en snel van A naar B wilt varen.
  • Een jet-ski, als u het heft in eigen handen wil nemen...
  • Huur een zeilboot die u of zelf of door een ingehuurde schipper laat varen.
  • Een cruiseboot als u graag in een gezelschap reist en door een gids tekst en uitleg krijgt.
Zodra besloten is per welk vervoer u over het water wenst te gaan, is de volgende vraag waar u heen gaat. Malta ligt op slechts 90km van Sicilie, dus een tripje naar het grootste eiland van de Middellandse Zee is geen enkel probleem.

Voor een boottocht door de magische zee rondom Malta, kunt u kiezen uit de volgende drie mogelijkheden:
  1. Valletta Harbour boat trips: De geschiedenis van Malta komt tot leven op de boottocht door Valletta's Grand Harbour, Marsamxetto en de Three Cities. De meeste architectuur is ongewijzigd sinds de 16e eeuw, alsof de tijd heeft stil gestaan.
  2. Blue Lagoon & Comino boat trips: Het kristalheldere water van de lagune is uniek en onvergetelijk. U kunt hier van de boot gaan om het eiland Comino te ontdekken.
  3. Gozo’s Azure Window boat trips: Dit beroemde natuurverschijnsel ligt op een steenworp afstand van Dwejra Bay in Gozo. Het geografische fenomeen is het resultaat van twee ingestorte grotten van duizenden jaren oud.
Voor de feestbeesten zijn er dagelijks bootfeesten te boeken. Deze feesten worden overdag en 's nachts gehouden. Goede muziek, lekker eten en prachtige locaties; het mag geen verrassing heten dat deze bootfeesten ontzettend populair zijn.

Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!