Gozo

Heuvellandschap van Gozo

Malta’s beroemde zustereiland Gozo ligt slechts 15 minuten per veerboot verwijderd van het vasteland, maar de reis lijkt nog korter dankzij de prachtige omgeving tijdens de bootreis.

Breng een bezoekje aan het eiland Comino, de haven van Mgarr en met een beetje geluk vergezelt een dolfijn u tijdens de veerbootreis.

Het uitzicht is echter niet voorbij zodra u voet aan wal zet. Het heuvellandschap van Gozo, in combinatie met het goed bewaarde platteland, biedt bezoekers voldoende gelegenheid tot genieten. Beklim het steile pat naar de Gurdan vuurtoren in Ghasri, waar u op adem kunt komen bij het adembenemende uitzicht over het eiland en de omliggende zee.

Net als Malta begint de geschiedenis van Gozo met de fascinerende tempels van Ggantija (Deze staan, net als de Egyptische pyramides, op de Unescore werelderfgoedlijst) en de verstevigde vestiging bovenop de hoofdstad van Gozo, Rabat/Victoria.

Bezoekers aan Gozo die gewend zijn aan het dorre landschap van Malta, komen al gauw voor een verrassing te staan. Te meer als zij het eiland in de lente of winter bezoeken. Het heuvellandschap is stukken groener en vruchtbaarder dan het grotere eiland Malta, en dankzij de lage bevolkingsdichtheid is het eiland uitermate geschikt voor lange wandelingen.

Voor liefhebbers van zon die graag willen bijkleuren op het zonovergoten eiland, zijn er vele stranden te bezoeken die alle een uniek karakter hebben. De meeste stranden zijn perfect per auto of openbaar vervoer bereikbaar. Het bekendste zandstrand is Ramla il-Hamra met haar rode zand en blauwe zee. Dit strand ligt onderaan een vallei, vlakbij het dorpje Ghasri.

Gozo is de belichaming van een echte mediterrane bestemming. Schilderachtige dorpjes met smalle straatjes, rustieke bars en restaurants waar traditionele gerechten (vergeet niet de lokale specialiteiten, zoals konijn of ravioli gevuld met geitenkaas te proberen) en wijn, en een bruisend dorpsleven, waar de tijd lijkt stil te staan. Misschien het meest mediterrane kenmerk van dit kleine eiland - Gastvrijheid. Mensen van Gozo zijn stiller en meer ingetogen dan hun meer flagrante Maltese buren, maar hun warmte en welkom is legendarisch.

Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!