St George’s Bay

St Georges Bay MaltaSt.George's Bay

St George’s Bay ligt in het hartje van het Maltese uitgaansgebied in St Julian's

St.George's Bay is vooral populair onder toeristen in de zomermaanden. Het strand wordt omringd door vele eet- en uitgaansgelegenden.

Tot een aantal jaren geleden was er nog geen zandstrand in St Julian's. Het plaatselijke gemeentebestuur besloot echter om het rotsstrandje in de baai met zand te bedekken. Het is nog altijd een klein strand, maar wordt omringd door een van de belangrijkste winkelcentra van Malta. Ook de bioscoop ligt een straat verderop.

De Maltese eilanden zijn drukbezocht in de hete zomermaanden. Zelfs in de wintermaanden is de zon nog altijd volop aanwezig in de Mediterraanse archipel.   

's Avonds worden dit strand overgenomen door de jeugd. Reden hiervoor is niet in de laatste plaats het nabijgelegen uitgaansgebied van St Julian’s. Het gebied is prima te bereiken met het openbaar vervoer of met een van de vele taxidiensten in Malta.

In de zomer wordt met man en macht gewerkt om het strand schoon te houden en uw medewerking wordt hiervoor ook gevraagd.


 

Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!