Rotsstranden van Malta & Gozo

Rotsstranden van Malta

Ondanks dat zandstranden in mindere mate aanwezig zijn op Malta, zijn er vele rotsstranden te vinden waar genoten kan worden van de zon zonder het kriebelende zand.

Voor iedereen die houdt van de zee, maar minder enthousiast is bij de gedachte om de hele dag in het zand te liggen, is Malta de vakantieplek bij uitstek. Met een keur aan rotsstranden op de eilanden, kunnen mensen diie geen zin hebben om een jaar later nog zand terug te vinden in hun strandtas ook genieten van de heerlijke Middellandse Zee. Het is een kwestie van smaak.

Malta wordt ook wel “The Rock” genoemd, omdat het eiland voornamelijk uit kalksteen bestaat dat duizenden jarenlang door de zee is gevorm. Het grootste gedeelde van het eiland is vlak en eenvoudig te beandelen. Wel dient er opgelet te worden als men van een rotsstrand in of uit de zee stapt.

Enkele van de beste rotsstranden in Malta zijn: Anchor Bay, Ghar Lapsi, Marsascala Bay, Marsaxlokk Bay, Mistra Bay, Salina Bay, St Thomas Bay, St Paul’s Bay en Sliema seafront. In Gozo zijn Marsalforn Bay en Xlendi de twee populairste rotsstranden. In Comino is de Blue Lagoon, met het helderste water en spectaculair uitzicht, de belangrijkste trekpleister.

Een extra voordeel van de rotsstranden is dat er gedoucht kan worden, er vele eetgelegenheiden zijn te vinden en er boten en waterski's verhuurd worden. Voor onderwaterliefhebbers zijn er verschillende duikscholen langs de rotsstranden van Malta. 

's Avonds komen de Maltese vissers naar de stranden, alwaar zij hun geluk beproeven op de vissen rondom de Maltese eilanden. De gevangen vis kan vervolgens rechtstreeks op een van de vele, dagelijkse strandbarbecues gebakken worden. Heerlijk!

  

Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!