Riviera Bay

Ghajn Tuffieha MaltaSunset at Riviera Bay

Op slechts een kilometer van Gnejna Bay ligt Riviera Beach; een van de kleinste stranden van de Maltese eilanden

Ook wel Ghajn Tuffieha genoemd, is Riviera Bay alleen te betreden via een afdaling over een lange trap.

De heuvels achter het strand maken deel uit van een beschermd natuurgebied, waar de natuur ongerept haar gang kan gaan. De ruwe golven en het goudgele zand zijn een perfecte uitvalsbasis voor diegene die de drukte van het stadsleven willen ontvluchten.

Riviera Bay heeft een bijzondere geschiedenis. Op de rotsen die boven de baai uitsteken, ligt een oude verdedigingstoren uit de 17e eeuw. Deze toren werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt als uitkijktoren. De Ghajn Tuffieha Tower is een van de zeven torens die Grand Master Giovanni Paolo Lascaris van de Tempeliers op Malta liet bouwen. De toren is dagelijks geopend voor bezoekers.

Hier liggen ook de overblijfselen van de Ghajn Tuffieha Romeinse baden. Er zijn nog restanten van kamers te zien waarvan verondersteld wordt dat deze als kleedkamers fungeerden.

De zonsondergang vanaf Riviera Bay is ook een lust voor het oog en voor de avontuurlijk ingestelde bezoekers zijn er verschillende watersporten te boeken.


Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!