Ramla Bay

Ramla Bay GozoRamla Bay

De prachtige Ramla Bay staat bekend om het goud-rode strand en is een zeer populaire bestemming voor toeristen.

De baai ligt in een vallei in het noorden van Gozo en is vernoemd naar de aparte kleur van het zand. Het dorpje Xaghra ligt boven op een heuvel naast de baai en kan in nog geen 45 minuten te voet bereikt worden.

Vanaf Nadur is er ook een directe busverbinding naar dit zandstrand, waardoor het een graag bezochte plek is voor toeristen. De baai heet Ramla l-Hamra in het Maltees (ofwel: rood zandstrand). De omgeving rondom het strand stat bekend om de mooie uitzichten en historische bouwwerken. Er liggen Romeinse ruinies verborgen onder het zand en ten westen van het strand ligt de grot van Calypso. Ooit lag hier een luxe, Romeinse villa. Dit bouwwerk was voorzien van een warm water bad met water vanuit een nabij gelegen bron.

Het zandpad aan de oostzijde van het strand leidt naar de grot van Calypso. Volgens de legende van de Griekse dichter Homerus hield de nimf Calypso de Griekse held Odysseus hier zeven jaar vast, alvorens hij kon terugkeren naar zijn geliefde thuisland.

Bovenop een rots, uitkijkend over de baai staat een standbeeld van de heilige maagd Maria uit 1881. Het uitzicht op de baai is vanaf deze heuvel adembenemend.

 


Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!