Mellieha Bay

Mellieha Bay MaltaMellieha Bay

Dit strand heeft zonder twijfel een van de mooiste uitzichten van het eiland. Op een steenworp afstand ligt het dorpje Mellieha

Het is het grootste zandstrand van de Maltese eilanden. Mellieha Bay, of in het Maltees ook wel Ghadira genoemd, is een populair vakantieoord in het noorden van het eiland. De baai ligt aan de kustweg die leidt naar Cirkewwa en de veerboot naar Gozo, en is algemeen erkend als een veilige plek om te zwemmen, zonder onderstroom.

Mellieha Bay staat bekend om het lange zandstrand en ondiepe wateren, die over meer dan een kilometer langs de kust lopen. Ghadira Bay is dan ook de ideale bestemming voor gezinnen met kleine kinderen of mensen die lekker tot rust willen komen op het strand. Er worden volop strandstoelen en parasols verhuurd ter bescherming tegen de Maltese zon. Ook kunnen er verschillende watersporten en –activiteiten geboekt worden.

De vele strandbarretjes maken het strand ook ‘s avonds tot een ontmoetingsplek. Er heerst 24 uur per dag, 7 dagen in de week de typische, Mediterrane sfeer van rust en vooral in de wintermaanden komt Ghadira tot rust. In de zomer kan het er echter behoorlijk vol lopen! 

Het dorp Mellieha heeft een keur aan overheerlijke restaurants, die allen op loopafstand van het strand zijn. Ook zijn er genoeg winkeltjes en supermarkten te vinden in de steile straatjes van Mellieha. 


Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!