Marsalforn

Marsalforn

Dit kleine zandstrand is omringd door hotels en restaurants en is een uitstekende locatie voor een dagje uit in de zon.

Het dorpje Marsalforn, tussen Xaghra en Zebbug, is de populairste bestemming onder toeristen op het eiland Gozo. Er zijn hier veel hotels, restaurants en bars te inden en de zee rondom het nabijgelegen strand verleent zich, ondanks de rotsachtige kuststrook, uitstekend als zwemgelegenheid.

‘s Avonds komen veel mensen naar het strand van Marsalforn voor een avondwandeling en er worden volop sociale activiteiten georganiseerd. De restaurants zijn gespecialiseerd in visgerechten, die met plaatselijke, verse groenten worden geserveerd. Kortom; dit vissersdorp heeft genoeg te bieden!

Maltese vissers komen en masse naar dit gebied om hun typisch Maltese, kleurrijke vissersbootjes te laten zien. In de zomer trekken veel mensen met hun boot naar deze baai voor een tochtje om Gozo of Comino. Vlakbij het strand zijn vele zoutvlaktes gecreëerd, waar de lokale bevolking hun keukenzout vandaan haalt.

Marsalforn is ook zeer populair onder duikers, wat te zien is aan het aantal duikscholen en bestemmingen. Het kleine strand in het midden van de baai en de vele grotten geven zowel aanbidders van de zon, of liefhebbers van natuur waar voor hun geld.

De legende gaat dat de apostel Paulus schipbreuk leed op het eiland Malta, om vervolgens van Marsalforn vertrekken voor zijn missies in Sicilië en Rome. De kerk van het dorp is zelfs vernoemd naar de legende.

 

 

 

Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!