Hondoq ir-Rummien

Hondoq ir-Rummien

Het azuurblauwe water van Hondoq ir-Rummien wordt omgeven door natuurlijke grotten, waar gezwommen kan worden in een prachtige omgeving.

Aan de zuidkust van Gozo ligt het afgelegen kiezelstrand Hondoq ir-Rummien. Het water is er helder blauw en de Gozitanen hebben dit strand onder het dorpje Qala tot hun favoriete plekje van het eiland gemaakt. Snorkellaars kunnen naast het zeeleven ook genieten van de ongerepte grotten. ’s Avonds verandert het strand in een verzamelplek voor families en er wordt naar hartenlust gebarbecued. Het strand is, dankzij de zoutpannen en het prachtige uitzicht op Comino, een van de laatste herinneringen aan het platteland van de Maltese eilanden. In de omgeving zijn vele zeldzame, wilde planten te vinden.

De zee is hier het schoonst van de Maltese archipel en duikers komen in grote aantallen naar dit stukje Gozo om te genieten van het onderwaterleven. De grotten liggen op zeeniveau en zijn dus goed toegankelijk voor zowel duikers als snorkelaars.

Onderweg naar het strand is het kleinere eilandje Comino al te zien en het uitzicht is adembenemend. 

Er is een kleine kiosk op het eiland waar eten en drinken verkocht wordt, of strandstoelen en parasols verhuurd worden.

Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!