Gnejna Bay

Gnejna Bay MaltaGnejna Bay

Een zeer populair strand bij toeristen is Gnejna Bay, gelegen op een kilometer afstand van Mgarr aan de westkust van Malta

Dit zandstrand ligt onderaan een steile berg en is, dankzij de kleiwanden en kalksteenrotsen, een van de laatste zoetwaterbronnen van Malta die door Wied il-Gnejna stroomt.

De baai is wordt overzien door een uitkijktoren die bekend staat onder de naam Lippia Towers. Deze toren werd in 1637 gebouwd op bevel van Grootmeester Paolo Lascaris en uitgevoerd door Vincenzo Maculani. De toren maakt deel uit van het verdedigingsnetwerk langs de kust van Malta dat door de Ridderorde van St. John werd gebouwd. De wachters in de verschillende torens, zoals Ghajn Tuffieha, communiceerden met elkaar door middel van vlaggen en grote vuren, waardoor de toenmalige hoofdstad Mdina gewaarschuwd kon worden als het eiland aangevallen werd.

Een wandeling langs de hutten is een echte aanrader. Boven op de rotsen ligt het zonne-observatorium. Hier heeft u een prachtig uitzicht op de kalksteenformaties en een keur aan Maltese wilde bloemen.

Op slechts een kilometer afstand ligt Mgarr. Dit dorp staat bekend om de verse aardbeien en watermeloenen, de vele heerlijke restaurantjes waar een populair a la carte gerecht de typische Maltese konijn is (Fenkati).

Bekijk op onderstaande video hoe AirMalta een nieuwe gloed gaf aan dit strand...

 

 


Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!