St.Thomas Bay


St Thomas Bay MaltaSt Thomas Bay

St.Thomas Bay heeft zowel een zand- als rotsgedeelte en is een populaire bestemming onder toeristen die een dagje aan het strand willen genieten.

Op een steenworp afstand van Marsascala ligt dit grotendeels natuurlijke strand. Het is een zeer populaire bestemming onder de plaatselijke dagjesmensen. In dit deel van het zuiden van Malta is toerisme nog niet volledig tot bloei gekomen en de typische bezoeker alhier is daarom veelal een bewoner van de Maltese eilanden.

Het ondiepe water, in combinatie met het zandstrand maakt het tot een zeer goed begaanbaar strand. De baai ligt vlakbij de rotsen van Munxar, waar wandelaars een prachtige wandelroute kunnen volgen. Let op voor de vele zee-egels in het water hier. Het strand wordt van deze beesten vrijgehouden door de plaatselijke bevolking, omdat zee-egels een lekkernij zijn voor een plaatselijke pastaschotel.

Langs de kustlijn kan heerlijk gewandeld worden. Dagelijks trekt dit gebied ook vele visserlieden, die het eiland voorzien van verse vis. Een klein stukje verderop ligt het dorpje Marsascala met een mooie promenade. Hier liggen vele visrestauranten waar de vis vanuit de zee rechtstreeks op uw bord belandt.

Ook St. Thomas’ Tower en een aantal andere kapelletjes in het platte land zijn het bezoeken waard.

Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!