Pretty Bay

Pretty Bay MaltaPretty Bay

In het zuiden van het eiland ligt het altijd bruisende Pretty Bay. Liefhebbers van zon, zee en strand kunnen hier naast de vele watersportactiviteiten, bars, kiosks en restaurants, ook genieten van een dag rust. 

Een van de weinige stranden in het zuiden van Malta, in Birzebbugia, is Pretty Bay. Dit strand heeft zowel een zand- als rotsgedeelte en in vergelijking met de rest van de stranden op het eiland, is deze baai een van de grootste.

Een deel van het oorspronkelijke rotsstrand is met zand van de zeebodem bedekt. Deze baai is om verschillende redenen een populaire bestemming. Het strand is groot genoeg voor zowel de families die een dagje in de zomerzon willen vertoeven, als ook de jeugd die een zomerse stranddag met muziek en gelach willen opluisteren.

Er liggen een voetbalterrein, speelplek en prieeltjes in deze baai. 's Avonds is de kust tot rust wedergekeerd en kan er gewandeld worden met een tussenstop in Birzebbugia voor een ijsje of een drankje. Het voordeel van dit strand is dat dit strand vrij onbekend is bij de toeristen, en alleen de Maltese bevolking hun weg weet te vinden naar deze baai.

Tegenover het strand liggen enkele restaurants, bars, cafés, winkels en kiosks. Ook is er een rotsgedeelte om de nabijgelegen St George’s Bay.

Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!