Nachtelijke strandtour Malta

Malta beachMaltees strand bij nacht

Maltese stranden komen 's nachts tot leven

In de verte klinkt een gitaar boven het kabbelen van de Middellandse Zee en de geur van gegrild eten doet menig strandbezoeker watertanden. De schemering strijkt langzaam als een goede vriend neer over het eiland en het lijkt een mooie nacht te worden op de Maltese stranden. Dankzij het warme klimaat van april tot en met november, kan jong en oud genieten van de stranden van de Maltese eilanden.

Onze absolute favoriet is Golden Sands Beach in het noordwesten van Malta. Het strand is aan drie kanten omringd door rotsen, waardoor er vele nachtelijke activiteiten mogelijk zijn, waaronder:

•    Wandelingen in de maneschijn of zwemmen in helder water (vanaf begin juni is het water in deze baai al rond de 20 graden en dus ideaal voor een nachtelijke zwempartij).
•    Per speedboot in de schemering naar Comina: Iedere avond vertrekt een speedboot naar het kleine broertje van Malta. 's Nachts is de reis minstens zo adembenemend als overdag.
•    Voor de avonturiers onder ons kan er gekampeerd worden bij Golden Sands en met de juiste vergunning (indien van toepassing) kan er zelfs om middernacht gebarbecued worden.
•    Neem eens een proefje van de overheerlijke, typisch Maltese zeebarbeel. Deze vis is in grote aantallen aanwezig in de zomermaanden en is een populaire vis bij de Maltese vissers.

In tegenstelling tot andere landen heeft het Maltese strand geen 'sluitingstijd' en kunnen mensen 24/7 naar hartenlust genieten van de rust op de stranden. De stranden worden door vrijwilligers schoongehouden, maar er wordt natuurlijk ook gerekend op de netheid van alle bezoekers.

De zon gaat in de periode van juni tot en met augustus rond half 9 's avonds onder. De ondergaande zon geeft het water een vurige gloed en de combinatie met de ruwe rotsformaties en het blauwe water zorgt voor een onvergetelijk plaatje. Met een beetje geluk zijn er een of meerdere muzikanten te vinden op de stranden, om de wonderschone zonsondergang luister bij te zetten.

Maar let op: het kabbelende geluid van de branding en de zoute lucht heeft menig bezoeker al naar dromenland gestuurd. Hier luimt de wulpse nymph Calypso uit Homerus legendarisch verhaal over de trektochten van de Griekse krijger Odysseus. Hij werd, niet geheel tegen zijn zin, voor zeven jaar vastgehouden door de nymph in haar grot op het eiland Gozo. Net als Odysseus, is menig bezoeker aan de Maltese eilanden gevallen voor de pracht van deze archipel in de Middellandse Zee. U bent gewaarschuwd...

Bronnen:
•    Ga naar Golden Sand’s Beach op TripAdvisor
•    Luister hoe Ian McKellen het eerste boek van de Odyssee van Homerus voorleest 
•    Weersvoorspelling Malta

 

Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!