Ghar Lapsi


Ghar Lapsi 

Gelegen naast de grillige rotsen van Dingli Cliffs ligt een prachtige grot voor een heerlijk dagje uit

Naast het dorp Siggiewi, aan de grillige rotswanden van Dingli Cliffs ligt de grot Ghar Lapsi. De naam betekent vrij vertaald 'Hemelvaartsgrot'. Ghar Lapsi kreeg deze naam van de plaatselijke vissers, die lang geleden een altaar in de grot bouwden.

Op een kilometer afstand ligt de bekende Blue Grotto. Ghar Lapsi is net als zijn grote broer een natuurlijke rotsformatie, die zich uitstekend verleent als zwemparadijs. Op een paar kleine stukjes van vlakke rots kan er niet echt gezond worden, dus deze plek is minder geschikt voor de liefhebbers van bakken in de zon.

Naast een aantrekkelijke plek voor touristen zwemmers, duikers en snorkellaars, vindt men hier ook veel plaatselijke vissers. De grot biedt een adembenemend mooie plek, met helder groen-blauw water om in te zwemmen.

In de koudere maanden is Ghar Lapsi een ideale plek voor wandelingen en rotsklimmen. Het uitzicht is hier werkelijk uniek. Vanaf Lapsi kan men het pitoreske dorpje Siggiewi en het Verdala paleis uit de 16e eeuw ien. Ook het onbewoonde eiland Filfla is vanaf dit hoogste punt te zien.

Ghar Lapsi is enorm populair bij duikers, dankzij het rif van maar liefst 200 meter. Enkele vissen die hier te zien zijn zijn zeepaardjes, palingen en roggen.
De boothuizen naast Ghar Lapsi dienen in de zomermaanden als snackbars en gedurende het hele jaar is er een bar en restaurant geopend. 

Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!