Fomm ir-riħ Bay

Fomm ir-Rih maltaFomm ir-Rih Bay

Een steil pad leidt naar dit afgelegen kiezelstrand, omringd door magnifieke rotsformaties, valleien en adembenemend uitzicht

Vlakbij Bahrija ligt Fomm ir-Rih Bay; een van de meest afgelegen stranden van Malta. Dit strand met een prachtig uitzicht op de typisch Maltese rotsformaties, valleien en de zee is populair bij duikers en snorkellaars. De grillige natuur maakt dit strand tot een unieke locatie in Malta.

Hoewel de zee hier schoon en helder is, wordt zwemmen alleen aanbevolen als de zee kalm is. Als er een stevige wind staat, zijn de golven hevig. De enige manier om dit afgelegen strand te bereiken is via het steile looppad. Ook in de koude wintermaanden is dit strand het bezoeken waard. Er lopen verschillende wandelroutes door dit prachtig stukje van de Maltese eilanden.

De Maltese zoetwaterkrab kan in de klippen rondom de baai gevonden worden. Door de locatie van de baai heeft de natuur hier haar vrije gang kunnen gaan. De inham is stukken eenvoudiger te bereiken per boot, dan te voet. Grote groepen wordt dan ook afgeraden om deze baai te voet te bezoeken, en dit over te laten aan de ervaren wandelaars en trekkers.

Kom lekker tot rust op een van de rustigste stranden van de Maltese eilanden.

 

 

Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!