Anchor Bay

Anchor Bay MaltaAnchor Bay

Adembenemende grotformaties en een prachtige onderwaterwereld maken deze afgezonderde baai tot een ideale plek voor zowel snorkellaars als duikers. 

In het noordwesten van Malta, naast Mellieha Bay, ligt Anchor Bay. De baai wordt ook wel Popeye Village genoemd, vanwege de film met Robin Williams uit de jaren '80 over de beresterke liefhebber van spinazie.

De baai is omringd door indrukwekkende rotsformaties. Het is de moeite waard om langs deze rotsen te zwemmen naar de naastgelegen Scorpion Cave. Hoewel de ingang naar de grot onder water ligt, kunnen snorkelaars eenvoudig een kijkje nemen binnenin deze grot.

Duikers kunnen aan de andere kant van Anchor Bay ontdekken waar de naam van deze baai vandaan komt. Op de bodem van de zee ligt een groot anker met een enorme ketting. In het Maritieme museum in Vittoriosa liggen de vele oude ankers die in deze baai zijn gevonden.

De onderwaterwereld van Anchor Bay biedt een thuis aan vele vissoorten, zoals de schorpioenvis, murenen, tandbaarzen, papegaaivis en inktvis.
De baai zelf is vrij afgelegen en daarom minder druk bezocht door zowel de lokale bevolking als toeristen. Hoewel het water kraakhelder is en zich uitermate leent voor zwemmen, is de baai, dankzij de vele onderwatergrotten, vooral een trekpleister voor duikers.

Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!