Armier Bay

Armier bay MaltaArmier Bay 

Located in a rural area, Armier Bay is home to beautiful azure crystal waters. ​

In het noorden van het eiland, vlakbij Mellieha, ligt Armier Bay. Deze baai bestaat uit twee stranden; het grote Armier en het kleinere Little Armier. De baai ligt recht tegenover Comino en de baai profiteert daardoor van het kristalheldere water van de Blue Lagoon.

De vele boothuizen in Armier Bay worden vooral gebruikt als zomerhuisjes voor de plaatselijke bevolking. De baai ligt in een landelijk gebied en er is daarom geen hotel in de nabijheid.  Wel zijn er gezellige barretjes, lekkere restaurants en watersportactiviteiten te vinden, waardoor de stranden een ideale plek zijn voor een dagje uit.

Leuk om te weten: de baai is op maandagen een drukbezocht stukje van Malta vanwege de xalata. Een xalata is volgens de traditie de dag na een van de vele dorpsfeesten in Malta. De mensen van het dorp komen de dag na het feest bij elkaar op het strand om uit te rusten van een druk weekend van feestvieren.

Vanwege de ligging net buiten Mellieha is deze baai in de winter tevens een ideale plek voor wandelaars.


 

Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!