Abu Dhabi

BOOK NOW

Abu Dhabi

Malta to Abu DhabiAbu Dhabi

Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, de grootste stad van het Abu Dhabi Emiraat en één van de meest vooruitstrevende steden ter wereld.

Abu Dhabi is niet zo kosmopolitisch als Dubai, maar je komt er ook veel minder files tegen. Het is een mooiere stad, vooral als je niet op zoek bent naar een uitgebreid clubcircuit. 

In vergelijking met andere emiraten, is Abu Dhabi gigantisch groot en bedekt bijna 87% van het land.  Ruim een halve eeuw geleden was Abu Dhabi slechts een klein vissersdorp met een paar koraalgebouwen en barasti hutten. 

Je kunt je onderdompelen in een overvloed aan cultuur, erfgoed en avontuur bij de beroemde Corniche, de Stad van Al Ain en de duinen van de Empty Quarter woestijn in Al Gharbia. De architectuur van de Sjeik Zayed-moskee en de sereniteit van de Ail Ain oase bieden je een flinke dosis aan boeiende geschiedenis van het emiraat.

Het is dan ook geen verrassing dat vele eeuwenoude forten en historische trekpleisters in Abu Dhabi op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Het is de moeite waard om, tijdens je eerste bezoek aan Abu Dhabi, maar ook als je het emiraat al meerdere keren hebt bezocht, de natuurlijke eilanden te verkennen, meer te weten te komen over de traditionele valkerij-kunst, van de snelste achtbaan ter wereld af te suizen en de top van de Jebel Hafeet te bewonderen. Abu Dhabi bezit meer dan 200 eilanden waarvan sommige toegankelijk zijn voor bezoekers en een breed scala aan activiteiten bieden, zoals onaangetaste stranden, golffaciliteiten en wildreservaten.

Je kunt gemakkelijk van de luchthaven naar het stadscentrum van Abu Dhabi reizen,  met de geklimatiseerde bussen op het traject. De groen-witte bus lijn 901 brengt je van en naar het centrum. 

 


Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!