Newcastle

BOOK NOW

Newcastle

Newcastle

Newcastle, bekend om zijn steenkoolindustrie, is tevens het hart van de moderne beschaving. In het trendy stadscentrum kun je genieten van cultuur, een bruisend nachtleven, bekroonde eetgelegenheden en nog veel meer.

De stad ligt op slechts een paar minuten van de kust en het platteland en je hebt dus de keuze om van de natuur te genieten, of om in de stad te shoppen totdat je er bij neervalt in het grootste Europese overdekte winkelcentrum.

In het Newcastle Theatre Royal en het Sunderland Empire kun je kiezen uit een uitgebreid programma aan theatervoorstellingen, inclusief West End producties en drama. Filmfans kunnen terecht in de Metrocentre ODEON Imax of in één van de kleinere, onafhankelijke bioscopen in Newcastle.

In het Baltisch centrum voor hedendaagse kunst kun je je zorgeloos overgeven aan kunst en cultuur. En ook in de omliggende dorpen en steden zijn talloze openbare kunstwerken te bezichtigen. 

Castle Keep in het hart van de stad is één van de meest toonaangevende voorbeelden van de neoclassicistische architectuur van Grainger Town. Andere bezienswaardigheden zijn de 2000 jaar oude Tynemouth Prior, Hadrian's Wall, the Great North Museum en de Victoria Tunnel.

Met een schitterende kustlijn, biedt Newcastle de ideale gelegenheid voor dagtripjes naar de beste stranden van het land. In 2010 werd aan de stranden van Tynemouth de prestigieuze Blauwe Vlagstatus toegekend, die de hoogste standaarden qua veiligheid en reinheid garandeert.

Voor een heerlijke middag shoppen raden we je aan om naar Eldon Square te gaan, een van de grootste winkelcentra van de stad samen met Metrocentre, het grootste overdekte winkelcentrum van Europa.

Je vindt volop verrassingen in Newcastle. Er zijn volop drank- en eetgelegenheden te vinden en je kunt dus kiezen of je in bent voor een diner in een chique restaurant, een drankje in een gezellige bar of voor een avondje swingen in een trendy nachtclub.


Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!