Manchester

BOOK NOW

Manchester

Manchester
Manchester staat bekend als de hoofdstad van het noorden en 's werelds eerste industriestad. Door de jaren heen is de stad erin geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden als een bruisende stad met een spannend en actief nachtleven.

Met zijn vele architecturale pronkstukken, waaronder de Grade II listed Corn Exchange, het gemeentehuis en de Beetham Toren met 49 verdiepingen maakt Manchester deel uit van de modernste steden. Dankzij de geavanceerde Metrolink tram liggen de verschillende wijken, zoals Piccadilly Gardens, binnen handbereik. 

Als je in bent voor een uitzicht van 360 graden over de stad, klim dan eens in The Wheel of Manchester, het zusje van de London Eye in Manchester. Ook de John Rylands Bibliotheek in Deansgate is een bezoek waard. Het lijkt alsof je een kathedraal in plaats van een bibliotheek binnenstapt. In de gratis Manchester Art Gallery kun je een uitgebreide collectie aan Britse en Europese kunst bezichtigen. Het Victoriaanse gemeentehuis maakt deel uit van de iconische architectuur van Manchester. De 85 meter hoge klokkentoren nodigt uit om een blik te werpen op de 12 muurschilderingen die de belangrijkste momenten in de geschiedenis van Manchester vastleggen.

Manchester is een waar winkelparadijs met talrijke winkelstraten en warenhuizen die zijn gevestigd in Arndale Centre, Market Street, Exchange Square, Affleck's Palace en het Trafford Centre. Als je van sport houdt, kun je in Manchester terecht voor de twee grootste Engelse clubs - Manchester United en Manchester City.  Het Old Trafford en City of Manchester stadion bevinden zich beide binnen handbereik.

Vele beroemde muziekgroepen zoals Oasis, Simply Red, The Verve en Take That zijn ontstaan in Manchester.  Op Oxford Road kun je van muziek en drank genieten in trendy clubs en pubs en voor een leuke film kun je terecht in Printworks, een ontmoetingsplaats met een indrukwekkende Odeon bioscoop. Als je op zoek bent naar een artistieke bar, vind je in the Northern Quarter precies wat je zoekt.

Reizen tussen het stadscentrum en de luchthaven is gemakkelijk. Elke 10 minuten kun je een trein van en naar het Manchester Piccadilly station nemen die je binnen 20 minuten naar je plaats van bestemming brengt.


Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!