Exeter

BOOK NOW

Exeter

Exeter


De unieke charme van Exeter is al jaren bekend onder reizigers. De stad laat een behoorlijke indruk achter op al zijn bezoekers. De ontspannen en toch stijlvolle stad biedt naast eethuizen en chique hotels ook sinds 2000 jaar vele dynamische en culturele trekpleisters.

De stad is tijdens de middeleeuwen rijk geworden als handelshaven en in de vroege 15e eeuw bouwden de inwoners er een gotische kathedraal. Het centrum van Exeter heeft zwaar geleden onder bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar de historische kathedraal staat nog altijd overeind en is de trotse getuige van een middeleeuwse architectuur.  

Door de twee imposante Normandische torens en het gewelf is het de langste kathedraal ter wereld. Exeter staat voornamelijk bekend als universiteitsstad, maar biedt eveneens geschiedenis, architectuur, cultuur en recreatie en een overvloed aan shopmogelijkheden.

Rondleidingen te voet in het stadscentrum zijn erg populair onder toeristen en worden geleid door 'Rode jas-gidsen'. Neem eens een duik terug in middeleeuwen met een rondleiding door de ondergrondse gangen van Exeter. 

Ook de talrijke parken en tuinen zoals het Belmont Park, de Northernhay Gardens en de Rougemont Gardens zijn de moeite waard om eens te bezichtigen. Families met jonge kinderen kunnen hun hart ophalen met achtbanen en snelle attracties in het Crealy Great Adventure Park

In Exeter zijn nog steeds veel resten uit de middeleeuwen te vinden, waaronder de overblijfselen van de oude stadsmuren. Het gerenoveerde museum ter herdenking van koning Albert (The Royal Albert Memorial Museum) en de Art Gallery maken deel uit van de voornaamste culturele trekpleisters van de stad. In de Universiteit van Exeter is een archeologische collectie aan kunstvoorwerpen en relieken tentoongesteld. 

Maar ook rondom Exeter vind je talloze attracties. Maak bijvoorbeeld eens een dagexcursie in het graafschap van Devon en geniet van de prachtige landschappen en zeezichten bij - Dawlish Warren, Exmouth, Sidmouth of Teignmouth.

De luchthaven van Exeter ligt op slechts 8 km ten oosten van het stadscentrum. Bussen rijden regelmatig tussen het busstation en de luchthaven. Ook rijden er rechtstreekse treinen van en naar het St David's Station van Exeter.

Exeter is een jonge stad dankzij zijn universiteit en zijn studenten die afspreken in bars, cafés en clubs, vooral rondom de dokken. 


Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!