St Petersburg

BOOK NOW

Sint-Petersburg

Malta to St PetersburgSint-Petersburg

Deze moderne en levendige Europese stad heeft zich door de eeuwen heen ontwikkeld van een simpele nederzetting tot een bastion van cultuur. Sint-Petersburg bevat alle benodigde ingrediënten om van je reis een overgetelijke ervaring te maken. Verrijkt met haar architectuur, beeldende kunst, bruisend nachtleven, verbazingwekkende geschiedenis en een schat aan tradities, heeft deze stad reizigers op zoek naar iets anders, al decennia lang kunnen verleiden. 

Sint-Petersburg kent vele charmes die vooral op een magische winterdag nog eens extra fascinerend zijn, zoals de adembenemende uitzichten vanaf de barokke bruggetjes. Het is dan ook geen wonder dat de stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. 

Toen Peter de Grote de stad stichtte op een moerasgrond, wist hij natuurlijk niet dat Sint-Petersburg zou uitgroeien tot één van Rusland's grootste steden en dat het de hoofdstad van het Russische keizerrijk zou worden van 1712 tot 1730.

In tegenstelling tot de rode bakstenen van Moskou beschikt Sint-Petersburg over een netwerk van kanalen en barokke en neoklassieke architectuur die Europees aandoen. Dit komt omdat de meeste hiervan door Italianen werd gebouwd. Zelfs de lokale bevolking beschouwt zichzelf als Europees met haar eigen cultuur en tradities die totaal verschillend zijn van die van de rest van het land.

Dankzij een wervelwind van ideeën spoorde Sint-Petersburg de Russische Revolutie aan die uiteindelijk tot Rusland's 70 jaar onder het communisme leidde. Maar de stad moedigde na verloop van tijd ook de democratie aan, waarbij het sociale veranderingen initieerde en de geschiedenis voor altijd veranderde.

De architectuur van Rastrelli en Tchaikovsky’s operas zijn niet de enige reden om naar Sint-Petersburg te vliegen. Bands, clubs en interessante kunstgaleries zijn er in overvloed en hebben de voormalige hoofdstad de sprong naar de 21e eeuw helpen maken.

Pulkovo Airport ligt op 15 km van het centrum van Sint-Petersburg. De stad kan worden bereikt met de metro, stadsbus of shuttle bus. 

Van bloeiende bomen, tot lange zomerdagen en mysterieuze winternachten, Sint-Petersburg en haar cultuur zullen je absoluut betoveren en verleiden.Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!