Otopeni

BOOK NOW

Otopeni

Malta to OtopeniBucharest

Boekarest is de grootste en tevens hoofdstad van Roemenië en staat bekend om haar met vele bomen verrijkte boulevards, prachtige Belle Epoque gebouwen en haar flitsende reputatie. Boekarest is veranderd in een bloeiende stad. Dankzij de interessante mix van oud en nieuw, vind je er gemakkelijk een 300 jaar oude kerk naast een ultra-modern gebouw. 

De smeltkroes van grijze huizenblokken, Franse paleizen met barokke charme, middeleeuwse kerken en kantoorgebouwen uit de 21e eeuw maakt van Boekarest een fascinerend geheel. Een legende vertelt dat de stad is opgericht door een herder genaamd Bucur aan de oever van de Dambovita rivier. Zijn fluitspel betoverde zoveel mensen dat ze besloten om de stad naar hem te vernoemen.

Aan de ingang van de hoofdstad staat Casa Scanteii, ontworpen door architect Horia Maicu, waarin alle drukpersen en nieuwsredacties zijn gehuisvest. De Triomfboog die als eerbetoon aan de moed van Roemeense soldaten was gebouwd, biedt bezoekers een panoramisch uitzicht over de stad. 

Reizigers vinden in Boekarest een groot aanbod van musea voor elk budget.  De stad staat bekend om zijn studenten en als die op stap gaan, verandert het historisch centrum in een openlucht bar met theaters, opera's en filmhuizen.

Als je het spoor van Dracula wilt volgen, kun je plekken zoals Sighisoara, het Snagoc Klooster, Kasteel Bran en Curtea Domneasca bezoeken, die allemaal een rol hebben gespeeld in het leven van Vlad Tepes, de legendarische Graaf Dracula.

Je reist gemakkelijk van de Otopeni luchthaven naar de binnenstad van Boekarest. Er rijdt iedere 20 minuten een bus en de busreis duurt niet langer dan 40 minuten.  Ook kun je gebruik maken van regelmatige treinen naar het Bucuresti Noord station gecombineerd met een minibus transfer service.


Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!