Warsaw

BOOK NOW

Warschau

Malta to WarsawWarschau
Warschau bruist van cultuur, energie en evenementen en ondanks het feit dat de stad veel heeft geleden, is zij er toch in geslaagd om zichzelf weer op te bouwen. Tijdens de tweede wereldoorlog werd de stad compleet plat gebombardeerd, maar door de jaren heen zijn in een snel tempo de ruïnes vervangen door nieuwe panden.

In Warschau vind je veel musea waaronder het Opstand van Warschau Museum en twee recente musea die zijn toegewijd aan Chopin en de Joodse geschiedenis. Warschau staat bekend als de culturele hoofdstad van Polen waar je een overvloed aan theaters, restaurants, musea, nachtclubs en festivals tegenkomt.  

Tijdens de zomermaanden verandert Warschau in een bruisende stad.

Je vindt er de hoogste klokkentoren ter wereld die tevens één van de jongste is aangezien de toren pas in 1956 werd gebouwd. 

De intense energie van de stad heeft zich ook uitgerekt naar de bloeiende muziekscène. Het hele jaar door vinden er straat-, kunst- en muziekfestivals plaats die Warschau de reputatie geven van een stad met een luxe nachtleven en een uniek cultureel karakter. 

The Stare Miasto (Oude Stad) is één van de meest bezochte toeristenplaatsen in Warschau. Tijdens de tweede wereldoorlog werd de Oude Stad compleet vernietigd en later opnieuw opgebouwd volgens oude plannen van de wijk daterend uit de 16e tot en met de 18e eeuw.

In deze wijk vind je straten met kinderkopjes, gotische huizen en gebouwen, samen met vele cafés en kunststalletjes die al jarenlang enthousiaste toeristen trekken.  

Ook het Paleis van Cultuur en Wetenschappen is een belangrijk symbool in het winkelgebied van Warschau. In het gebouw bevinden zich kantoren, een marionettentheater, een bioscoopcomplex, winkels en musea. Op de 30ste verdieping van het gebouw heb je een indrukwekkend, panoramisch uitzicht over de stad.

Air Malta vliegt via Wenen  naar Frederic Chopin, de internationale luchthaven van Warschau. Je vindt bushaltes aan de voorzijde van de aankomsthal. De MZA bussen lijn 175 en 188 rijden naar het centrum van Warschau, het treinstation en de Oude Stad. Je kunt ook gebruik maken van lange afstand bussen die van de Chopin luchthaven van Warschau naar andere steden in Polen rijden. 


Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!