Istanbul

BOOK NOW

Istanboel

Malta to IstanbulIstanboel

Op de grens tussen het oosten en het westen ligt de stad Istanboel met zijn prachtige koepels en minaretten. Het was één van de favoriete steden van Ian Flemming, schrijver van de James Bond avonturen, waar de films From Russia With Love and The World is Not Enough werden opgenomen. 

In Istanboel zijn resten te vinden uit de Byzantijnse, Griekse, Romeinse, Ottomaanse en Turkse beschaving, waardoor de stad door de eeuwen heen een plek van culturele betekenis is geworden. Dankzij zijn bruisende energie en kunst is deze hoofdstad van Turkije een trendy en chique bestemming.

Één van de mooiste trekpleisters in Istanboel is de Hagia Sophia. Het gebouw diende 77 jaar lang als museum en was meer dan 1400 jaar lang een religieus centrum.

Samen met een alsmaar groeiend aanbod aan restaurants, cafés, kunstgaleries en clubs, sieren ook indrukwekkende Ottomaanse moskeeën de straten van Istanboel. Dankzij de overvloed aan prominente historische gebouwen en boeiende kunstgaleries kunnen bezoekers de uitgebreide geschiedenis van Istanboel ontdekken. Maar als de avond valt, verandert Istanboel in een mekka van bruisend nachtleven. In de drukbezochte bars, restaurants en clubs kun je als bezoeker een glimp opvangen van het spannende, oosterse nachtleven.

De Grote Bazaar van Istanboel ligt slechts op 12 tot 15 minuten loopafstand of op een korte tramrit van Sultanahment waar je de meeste luxueuze hotels kunt vinden. Boek geen kort verblijf, want je kunt onmogelijk alle bezienswaardigheden in een strakke planning proppen. Er is zo veel te doen en te zien in Istanboel dat je genoeg tijd moet uittrekken om te shoppen en op excursie te gaan.

Reizen van en naar het stadscentrum vanaf de luchthaven van Atatürk is gemakkelijk. Je vindt er bussen, metro's en taxi's die je vanaf de luchthaven naar het centrum van Istanboel kunnen brengen.

Neem in Istanboel de tijd om in een café een kop Turkse thee of koffie te drinken of rook eens een nargileh (een waterpijp). Proef gerechten uit een aromatische Turkse keuken, of probeer een traditioneel visbroodje bij een van de kraampjes van de Gouden Hoorn en je begrijpt meteen waarom Istanboel één van de meest favoriete steden ter wereld is.


Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!