Tripoli

BOOK NOW

Tripoli

Malta to TripoliTripoli
Dankzij zijn Romeinse geschiedenis en zijn koloniale architectuur is de Libische hoofdstad Tripoli een prachtige bestemming voor een spannende reis. Sinds de opheffing van de sancties van de VN tegen Libië in 2004 is Tripoli een populaire reisbestemming en vind je er genoeg toeristische faciliteiten die een oosters tintje aan je verblijf geven. 

Het Jamahiriyah Museum beschikt over een fantastische collectie aan Romeinse mozaïeken, en de medina van de stad met sfeervolle steegjes en Ottomaanse monumenten geven een uniek karakter aan deze oude stad. 

De elegante binnenstad, gebouwd door de Italianen, is één van de chique wijken van Tripoli. De meeste inwoners werken hier en langs de straten vind je veel winkels en restaurants. Het stadscentrum wordt ook steeds meer gemoderniseerd.

De Assaraya al Hamra (het Rode kasteel) is een complex met talloze binnenplaatsen die een spectaculaire penseelstreek aan de skyline van de stad toevoegen. Prachtige standbeelden en fonteinen uit het Ottomaanse tijdperk liggen verspreid rond het kasteel.  

Rondom het oude stadsdeel zijn drie poorten gebouwd, namelijk Bab Zanata in het westen, Bab Hawara in het zuidoosten en Bab Al-Bahr in het noorden. Die zijn nog steeds intact en je kunt ze beklimmen om van een prachtig uitzicht over de stad te genieten.

De Gurgi en Karamanli moskeeën met hun gedetailleerde en ingewikkelde decoraties zijn slechts een paar voorbeelden van de bloeiende kunst door plaatselijke ambachtslieden. 

De prachtige stranden liggen allemaal op rijafstand, en het Oude stadsgedeelte en het Museum zijn een uitstekend cultureel uitstapje. De stad licht op rond zonsondergang als gezinnen een wandeling maken op de strandboulevard of bij het Groene Plein.

Je kunt het best een taxi nemen van de Internationale luchthaven van Tripoli naar het stadscentrum. Touroperators bieden bussen aan van de luchthaven naar hotels in het stadscentrum.

Tripoli straalt een zekere mediterrane charme uit die wordt gemengd met een Arabisch-islamitische smaak. 

 Ga eens anders op reis en kies voor Libië.

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!