Turin

BOOK NOW

Turijn via Rome

Fly to TurinTurijn

Ook al is de stad veel minder bekend dan andere Italiaanse steden zoals Rome en Milaan, Turijn is een bestemming die zeker een bezoek waard is vanwege de uitstekende mix van kunst, cultuur, goed eten en ontspanning. 

Geheel in lijn met de voetbalfixatie van de rest van het land, beschikt Turijn ook over twee rivallerende voetbal teams: Juventus FC en Torino FC. De lokale bevolking supportert deze teams met religieuze ijver, en als je hier toevallig bent wanneer Juve tegen een van haar rivalen moet spelen, koop dan een ticket en doe mee met de Milaan-bashing.

Het House of Savoy, dat Italië's koninklijke familie herbergt, is gezegend met een barokke architectuur en artistieke erfenis waar de rest van Europa jaloers op is. Het Piazza Castello is het centrum van Turijn en hier vind je het voormalige Savoy Royal House Palazzo Reale, Palazzo Madama - een fascinerend paleis met zowel middeleeuwse als barokke elementen; het wederopgebouwde Teatro Regio; en de Biblioteca Reale waar bezoekers het wereldberoemde zelfportret van Leonardo Da Vinci kunnen bewonderen.

De Duomo di San Giovanni is onder andere beroemd vanwege de controversiële Shroud of Turin, die in een kluis onder de kerk wordt bewaard. De lijkwade wordt enkel tentoongesteld naar aanleiding van een bevel van de Paus, dus het is aan te raden om vantevoren even te informeren of dit wel op het programma staat.

Het Museo Nazionale del Cinema is favoriet bij bezoekers die in de meer recente geschiedenis geïnteresseerd zijn. Vlieg naar Turijn voor een fascinerende rondreis door de geschiedenis van deze kunstvorm, beginnende bij het moment dat lantaarns nog gebruikt werden om ruwe afbeeldingen te kunnen projecteren, tot het tijdperk van de meer moderne artefacten zoals rekwisieten, reclameartikelen, kostuums, en nog zoveel meer. 

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!