Rome

BOOK NOW

Rome


Fly to RomeRome

Wat zo leuk is aan Rome is dat de stad zichzelf niet al te serieus neemt. Duizenden jaren van zeer goed bewaarde historie; de beste etenswaren ter wereld; ultra-high fashion en designer labels in overvloed; en desondanks, voor de lokale bevolking is het allemaal 'no big deal'.

De onberispelijk geklede inwoners van Rome die al rondscheurend op hun Vespa's langs het Colosseum rijden, of een espresso nuttigen op het Piazza Navona, worden namelijk voortdurend omringd en ondergedompeld in de grootheid van hun stad. Misschien is het vanwege haar beroemde geschiedenis, of omdat nieuwe archeologische vondsten elke dag plaatsvinden. 

Het is echter een heel ander verhaal voor degenen die Rome voor de eerste, tweede, derde en alle keren daarna bezoeken. Terwijl het verkeer om je heen suist, strijden de monumenten en historische gebouwen op elke hoek en de musea en kunstgallerijen allemaal om je aandacht.

Zoals elke doorgewinterde Rome bezoeker je zal kunnen vertellen, kun je het best outdoor monumenten zoals aquaducten, fonteinen en ruïnes 's nachts bezoeken - ook al kun je niet altijd overal binnenkomen, je kunt zo tenminste de grootste menigtes vermijden en de schoonheid pas echt goed in je opnemen. 

Het Vaticaan mag ook zeker niet gemist worden. Vanwege het grote aantal attracties hier is het eerder een meerdaags bezoek waard. Begin bij het St Peter’s Piazza en de Basilica. Deze laatste is verbazingwekkend in zijn omvang en rijkdom en dit meesterwerk uit de late renaissance is versierd met de allerfijnste kunst, waaronder Michelangelo’s Pieta. Andere hoogtepunten zijn de enorme Vaticaanse musea en natuurlijk, de Sixtijnse Kapel.

Op het gebied van eten, tenslotte, is Rome een waar paradijs. De stad staat volledig in het teken van haar keuken. Of je nu zin hebt in een lichte snack of juist een uitgebreide maaltijd in een van Rome's betere restaurants, de keuken van Rome is ongeëvenaard. Probeer bijvoorbeeld favorieten als Vitello Saltimbocca, Gnocchi a la Romana, en Spaghetti alla Carbonara, of de meer avontuurlijke gerechten zoals trippa (pens) en Coda alla vaccinara (stoofpot van ossenstaart). 

Wat je ook kiest, vlieg naar Rome en geniet zeker van een van Rome's aloude tradities: een gelato vlakbij de Fontana di Trevi. 


Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!