Olbia

BOOK NOW

Olbia via Rome


Fly to OlbiaOlbia

Deze Sardijnse stad heeft een honderden kilometers lange kustlijn die zich uitstrekt over de ongerepte stranden, kliffen en inhammen van de prachtige Middellandse Zee. Zwemmogelijkheden zijn er genoeg, of je nu op zoek bent naar een besloten baaitje voor privé gebruik, of naar een uitgestrekt zandstrand met alle benodigdheden die je maar kunt wensen. Vlieg naar Olbia waar je dankzij het klimaat het hele jaar door kunt zwemmen.

Afgezien van zon en zee beschikt Olbia ook over zeer grote culturele en historische schatten. De archeologische vindplaatsen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zijn: Riu Mulinu nuraghe (Cabu Abbas), het Reuzen Graf Su Monte de S'Abe, de heilige nuraghische put van Sa Testa, de Punische muur tussen via Torino en via Acquedotto, het Castelo di Pedres en het Sa Paulazza, en tenslotte het Romeinse Aquaduct en de Romeinse boerderij S'Imbalconadu op weg naar Padru. 

Het Nationaal Archeologisch Museum gelegen op de Isolotto di Peddone heeft een grote centrale patio met daarop pas ontdekte Romeinse schepen. Het museum beschikt over een audiovisuele applicatie die verschillende oude marinegevechten weergeeft.  

In het verleden stond het landelijke leven hier nog in het teken van de landbouw productie en het pastorale leven, maar de evenementenkalender van deze stad wordt hier nog altijd grotendeels door bepaald. Van de eerste oogsten en de bloesem tot de druivenpluk in september, vormen deze gebeurtenissen samen met de verschillende religieuze feesten de basis van de vele festivals die het hele jaar door gehouden worden en waar eten, ceremonies, zang en dans centraal staan. 

De Olbiaanse keuken is ook zeer zeker de moeite waard. Hier wordt gebruik gemaakt van een breed scala aan ingrediënten, van honing tot verse zeevruchten, vlees, kaas en natuurlijk, wijn.

Het traditionele aspect blijft ook sterk aanwezig, wat natuurlijk te verwachten is van zo'n trots volk. Gerechten zoals de hartige Zuppa Gallurese staan op de menu's van de meeste eetgelegenheden.

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!