Milan

BOOK NOW

Milaan


Malta to MilanMilaan

Milaan is een levendige, moderne stad; een waar mekka voor fashionista's en shopaholics; een voorbeeld van cultuur en sophisticatie; en tenslotte een energieke en sportieve metropool. Ook al bezit Milaan minder oudheden dan Rome (maar dan erbij, weinig steden kunnen zich vergelijken met Rome in dit opzicht) haar uitstraling maakt dit al meer dan goed en biedt bezoekers voortdurende stimulatie. 

Voor voetbalfans zijn hier de twee topteams van Italië te vinden: AC Milan en FC Internazionale. Deze felle rivalen staan soms tegenover elkaar, en als dit voorkomt dan is het zeker de toegangsprijs van het San Siro stadion waard.

De 'fashion scene' van Milaan is legendarisch. Het is zeer handig dat al Milaan's topzaken gevestigd zijn binnen de zogenaamde Fashion Quadrangle (quadrilatero della moda), die begrensd wordt door het Piazza Duomo, het Piazza Cavour en het Piazza San Babila. Echte modefans zullen zich in de zevende hemel wanen met 's werelds topmerken op elke hoek van de straat. Voor diegenen met high-fashion wensen en maar een klein budget zijn er naast de uitverkoop ook genoeg discount outlets en tweedehands winkeltjes te vinden.

Ook al lijkt Milaan misschien synoniem aan de oppervlakkige wereld van de mode, toch is het culturele aspect ook erg sterk. Hier vind je bijvoorbeeld de Duomo di Milano, een enorm indrukwekkende gotische kathedraal die de op vijf na grootste van de wereld is. Enigszins controversieel vanwege haar gemengde stijlen en esthetiek, toch zijn zelfs de Duomo's grootste tegenstanders het er mee eens dat het een indrukwekkend bouwwerk is.

In de eetzaal van het klooster van Santa Maria della Grazie hangt Leonardo da Vinci’s wereldberoemde Laatste Avondmaal en in het zeer bekende La Scala operahuis zijn al vele beroemde stukken en internationale premières opgevoerd.

Ook de culinaire export van Milaan is wereldberoemd. Vlieg naar Milaan om deze modebewuste stad en haar keuken te ontdekken, waarvan deze laatste helaas niet zo 'taille vriendelijk' is. De vullende en heerlijke osso buco (lang gebraden kalfsvlees) en de Risotto alla Milanese zijn maar enkele voorbeelden uit de Milanese keuken. Voor de echte Milaanse ervaring ontspan je het best met een aperitivo van mousserende wijn of een Campari mix vóór je gaat dineren.


Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!