Catania

BOOK NOW

Catania


Malta to CataniaCatania

De hoofdstad van de provincie Catania is een pittoreske stad aan de kust, met brede boulevards en drukke marktjes en een fascinerende gesciedenis en cultuur. Catania verwelkomt het hele jaar door bezoekers vanwege haar warme Middelandse Zeeklimaat. De stad is misschien minder bekend dan de noordelijker gelegen steden, maar voor de reiziger die op zoek is naar een typisch Italiaanse ervaring mag Catania zeker niet op het reisprogramma ontbreken. 

Een bezoek aan Catania zou moeten beginnen op het Piazza del Duomo – een groot open plein dat is omgeven door barokke gebouwen. Het stadscentrum werd volledig herbouwd na een zeer verwoestende vulkaanuitbarsting in 1669 wat het vandaag de dag de status van UNESCO World Heritage Site heeft opgeleverd. Op het midden van dit plein bevindt zich de Fontana dell'Elefante – een monument van een olifant (het symbool van de stad) gemaakt van lavasteen en een Egyptische obelisk. 

Vlakbij het Piazza del Duomo ligt een van de indrukwekkendste vismarkten van Sicilië. Op deze grote, levendige markt proberen de vissers en marktlui om hun waren kwijt te raken aan het gretige publiek. Er bevindt zich hier ook een gewone markt met enorme hoeveelheden verse groenten, fruit, vlees en delicatessen die niet alleen in Italië, maar in de hele wereld beroemd zijn.

Ten noorden van Catania ligt Taormina, een pittoresk middeleeuws stadje dat van een prachtig uitzicht geniet. Taormina beschikt over een indrukwekkend aanbod van restaurants en ijssalons. 's Avonds komt het stadje pas echt tot leven met haar verlichte gevels en leuke winkeltjes, waarvan de meeste tot zeer laat open blijven. 

De zeer imposante vulkaan de Etna – een nog steeds actieve vulkaan die de Siciliaanse skyline domineert - is absoluut de moeite waard om tijdens een dagtripje te bezoeken. Bezoekers die een auto hebben, kunnen er heen rijden en de reis te voet afmaken. Echter, een rondleiding, eventueel door een vulkanoloog gegeven, is nog meer aan te bevelen. 

Catania’s culinaire prestaties staan zeer goed aangeschreven. De ligging aan zee en de rijke vulkanische gronden dragen absoluut bij aan een keuken die in het hele land bekend staat. Om Sicilië pas echt goed te kunnen ervaren, vlieg je het beste naar Catania om hier van de hartige deegwaren aan een tavola calda in een van de vele barretjes en cafeetjes te genieten of om in een trattoria van een uitgebreide selectie aan vers bereide gerechten te kunnen proeven. 


Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!