Budapest

BOOK NOW

Boedapest

Boedapest
Hongarije's hoofdstad Boedapest ligt aan de prachtige rivier de Donau en behoort met haar oppervlakte van zo'n 525 km tot een van Europa's grootste steden.

Deze romantische stad zit boordevol toeristische trekpleisters, van weelderige open parken en prachtige kerken en musea, tot het indrukwekkende parlement van de stad waar tevens de kroonjuwelen bewaard worden. Je vindt in de stad ook vele spa's dankzij de thermale bronnen. 

Op het indrukwekkende en uitgestrekte Heroes’ Square staat een van Boedapest's meest bekende monumenten, namelijk het Millennium Memorial met de standbeelden van de oprichters van het land. Het plein wordt geflankeerd door het Museum of Fine Arts aan de linkerzijde en het Palace of Art aan de rechterkant. 

De eerste biedt een uitgebreide selectie van meer dan 100.000 Europese kunstwerken, en de laatste houdt regelmatig tentoonstellingen van zowel Hongaarse als internationale artiesten.

De St Stephen’s Basilica is ook een echte must op elk reisprogramma. Het is de grootste kerk van Boedapest met een koepel van maar liefst 96 meter hoog. In de kerk wordt Hongarije's meest heilige (en tevens macabere) relikwie bewaard, namelijk de rechterhand van St. Stephen, alsmede vele andere kunstwerken van onschatbare waarde.

De cafeetjes in Boedepast zijn precies wat je zou verwachten van deze nobele Europese stad, maar bieden tegelijkertijd nog zoveel meer. De stad beschikt namelijk over goed bewaard gebleven oude café's met veel karakter, die perfect zijn voor een ontspannend kopje koffie na een lange dag aan de wandel.

Voor net iets meer opwinding is er het nachtleven van Boedapest wat nooit lijkt te stoppen. De danceclubs, jazzbars en concertlokaties in deze stad zijn zeven dagen per week tot in de vroege uurtjes open.


Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!