Athens

BOOK NOW

Athene

Malta to AthensAthene

De belangrijkste elementen die symbool staan voor het glorieuze verleden van de Griekse beschaving zijn terug te vinden in en nabij de drukke, moderne, metropolis Athene. Deze overblijfselen zijn talrijk en opvallend, zoals het Parthenon, wat zich nog steeds trots bovenop de Acropolis bevindt, uitkijkend over de inwoners van Athene terwijl het hen er constant aan herinnert dat vrijwel alles wat onze moderne wereld voor lief neemt te danken is aan de onschatbare bijdrages van deze stad. 

Het waren namelijk de oude Atheners die tijdens de Gouden Eeu, 2500 jaar geleden, de beginselen van de democratie begonnen te perfectioneren - iets waar we vandaag de dag nog steeds niet helemaal klaar mee zijn. De Atheners hebben verder enorm bijgedragen aan filosofie, kunsten en theater. Gelukkig voor de bezoeker van Athene is dat deze grote erfenis ook nog eens uitstekend bewaard gebleven.

Het Nationaal Archeologisch Museum is hiervoor een absolute must-see. Dit is het belangrijkste museum van Athene en beslaat de periode van de prehistorie tot de late oudheid. De collectie van oude Egyptische en Griekse schatten is ongeëvenaard, wat dit museum tot een van de belangrijkste ter wereld maakt. 

Het museum beschikt verder over een zeer uitgebreide collectie kunstwerken, waaronder het beroemde Masker van Agamemnon, een begrafenismasker uitgehouwen in goud wat vermoedelijk al dan 3500 jaar oud is. 

Hoewel Atheners niet aan hun erfenis kunnen ontsnappen, is het eveneens gemakkelijk om te vergeten dat de stad nog meer biedt dan alleen de antiquiteiten waar het zo beroemd om is. De bruisende Griekse hoofdstad geniet namelijk van een zeer eigentijdse 'lifestyle'. Naast alle musea en tentoonstellingen is er nog zoveel meer te doen. 

Bezoekers aan Athene kunnen bijvoorbeeld hun dag doorbrengen met het eten van de vele lekkernijen die deze stad te bieden heeft, van Loukoumades (Griekse donuts met honing en walnoten), tot Tiropites (hartige kaasgebakjes) en Souvlaki (spiesjes met gegrild vlees of groenten).

Voor de fijnproever kent Athene ook genoeg restaurants die een ultramoderne twist geven aan de traditionele Atheense en Griekse keukens - de onderliggende factor is hier altijd de versheid van de ingrediënten, wat in deze contreien natuurlijk geen probleem is.
Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!