Hanover

BOOK NOW

Hannover

Malta to HanoverHannover
Perfect onderhouden tuinen, de meanderende Leine Rivier en de statige paleizen en historische gebouwen zorgen voor een relaxte en stressvrije vakantie. Hannover heeft echter ook een wilde kant met attracties zoals het 
Hannover Oktoberfest, de Hannover Dierentuin en natuurlijk het meest bekende exportprodukt van Hannover – de rockband The Scorpions.

In overeenstemming met haar sterke commerciële kant, organiseert Hannover regelmatig een beroemde technische beurs, die op de agenda staat van iedere gadgetliefhebber – CeBIT. Dit is de grootste handelsbeurs ter wereld voor computers verspreidt over een tentoonstellingsruimte van meer dan een half miljoen vierkante meter.

Behalve dat het een mekka is voor gamers, computerprofessionals en andere experts op dit gebied, trekt de beurs ook massa's andere consumenten, op zoek naar de laatste ontwikkelingen of om zich gewoon te vergapen aan de nieuwste technologie.

Een trip naar de Koninklijke Tuinen van Herrenhausen in Hannover is een must voor reizigers die van groen houden. Deze perfect onderhouden tuinen worden beschouwd als het mooiste voorbeeld van formele barokke tuinen in heel Europa. Zelfs als tuinieren en alles wat organisch is niet je ding zijn, bieden de Koninklijke tuinen bezoekers volop ruimte om te ontspannen en te genieten van het majestueuze landschap. In feite zijn de tuinen een favoriete plek voor de lokale bevolking om te genieten van een ontspannen dagje uit.  

Terwijl je aan Munchen denkt bij het Oktoberfest, kan de versie van dit bier- en braadworstfestijn van Hannover niet over het hoofd gezien worden. Het Hannover Oktoberfest trekt ieder jaar meer dan een miljoen bezoekers en strekt zich uit over 16 dagen van bierdrinkende activiteiten. Dit evenement omvat twee biertenten, meer dan 150 bierstands en natuurlijk heel veel bier.

De Hannover Dierentuin bezit een aantal themagebieden langs een pad van vijf kilometer. De ontwerpers hebben ernaar gestreefd om bezoekers een meeslepende ervaring mee te geven, door zo veel mogelijk zichtbare barrieres te weg te nemen. Dit is uiteraard gedaan met het welzijn van de dieren in het achterhoofd. De themagebieden tonen verschillende regio's, van de wildernis van Noord-Canada tot de Savannen in Zambezi in Africa.

Om de bezoekers te helpen hun weg in de stad te vinden heeft de gemeente van Hannover heel behulpzaam de "Rode Draad" ontworpen – een markering van rode lijnen die je langs de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad leiden.

De wandeling begint bij het VVV-kantoor en eindigt op het Ernst-August-Plein voor het Centraal Station. Als wandelen te langzaam voor je is en je hebt een auto, kun je altijd een reis maken over de snelweg, waar er geen officiele snelheidslimiet is.  
Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!