Dresden

BOOK NOW

Dresden

Malta to DresdenDresden

Ondanks de zware bombardementen die Dresden heeft ondergaan tijdens de Tweede Wereldoorlog, is de stad goed op weg om aan pracht en praal te herwinnen. Ooit was het de hoofdstad en residentie van de prins-keurvorsten en van de Koningen van Saxen, die de stad overlaadden met kunst, muziek en architectuur van een hoog niveau, ongeëvenaard door de rest van Europa.

De Semperoper, de belangrijkste opera van Dresden bezit een eclectische mix van verschillende architecturale stijlen. Het theater is twee keer herbouwd en in 1985 is het voor de laatste keer heropend. De opera is niet alleen beroemd, omdat het de mooiste van Europa is, maar ook vanwege de grote sterren die de lokatie aantrekt.

De Dresden State Art Collections is een fascinerende collectie van twaalf musea gevestigd in Dresden Castle, de Zwinger en het Albertinum. Dresden Castle is één van de oudste gebouwen in Dresden en huisvest naast andere musea ook de Groene Vault, met de grootste collectie van schatten uit Europa.

Dwaal langs de prachtige, fonkelende bezienswaardigheden, inclusief de Groene Diamant van Dresden – een 41-karaats natuurlijke groene diamant - vergeet niet te allen tijde je handen in je zakken te houden!

De Zwinger is een Rococo paleis dat nu dienst doet als museumcomplex, hier huisvesten de gallerie van Oude Meesterwerken, de Dresden porselein collectie, de Wapenkamer en het Koninklijk Kabinet van Wiskundige en Fysische instrumenten. Voor liefhebbers van moderne kunst biedt het Albertinum een ruime collectie van Nieuwe Meesters en beeldhouwkunst.

Wanneer het tijd is om te ontspannen, ga dan naar één van de vele biertuinen en bars gelegen langs de pittoreske Elbe Rivier. Tijdens dit typisch Duitse tijdverdrijf word je verwend door de beste bieren die je maar kunt verzinnen. En wanneer je nog steeds energie over hebt, biedt Dresden ook een geweldig nachtleven met een aantal drukbezochte bars and clubs voor een nachtelijk avontuur.Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!