Berlin

BOOK NOW

Berlijn

Malta to BerlinBerlijn
Berlijn is, net als vele andere steden met een grote allochtone gemeenschap, een levendige stad. Berlijners zijn een mix van nationaliteiten uit meer dan 150 verschillende landen. Deze combinatie van invloeden zorgt ervoor dat de stad open staat voor nieuwe ideeën.

Berlijners zijn niet bang voor nieuwe dingen en dit zie je duidelijk terug in de moderne gebouwen. Terwijl de Brandenburger poort veel toeristen aantrekt, symboliseert het met zink beklede Joodse museum de op de toekomstgerichte jeugdigheid van de stad.

Sommige van de mooiste musea in Berlijn zijn te vinden op het Museum Eiland of Museumsinsel – een eiland in de Spree ivier met 5 musea. Het
Altes of Oud Museum, gebouwd in neoklassieke stijl, huisvest de stadscollectie van klassieke antiquiteiten. Het 
Neues of het Nieuwe Museum, beschadigd tijdens de oorlog, is onlangs gerenoveerd en heropend. Het museum stelt Egyptische en historische collecties tentoon, waaronder de beroemde Buste van Nefertiti

De Alte Nationalgalerie of Oude Nationale Gallerij huisvest werken uit de neoklassieke, romeinse, impressionistische en moderne tijden.

Het Bode Museum – een ander recent gerenoveerd museum – toont een indrukwekkende reeks van beeldhouwwerken. Tenslotte, het Pergamon Museum – het drukbezochtste museum in Duitsland - herbergt indrukwekkende, van origineel formaat, monumentale gebouwen, vervoerd van hun locatie, zoals de Markt Poort van Miletus en het Pergamon Altaar.

Het nachtleven en de festivalscene van Berlijn zijn over de hele wereld beroemd. Feestvierders gaan in groten getale uit en dansen de hele nacht in tal van clubs en disco's in Berlijn. Er is in Berlijn voor ieder wat wils, maar het belangrijkste exportprodukt – techno – is op grote schaal beschikbaar.

Terwijl Duits eten nooit heeft kunnen bogen op internationale erkenning, is Berlijn een ander verhaal. Dankzij de multi-culturele achtergrond van de stad worden de fijnproevers op hun wenken bediend. Van Vietnamees tot Turks, mondiale gerechten zijn overal en tegen elke prijs te vinden.Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!