Marseille

BOOK NOW

Marseille

Marseille

In tegenstelling tot de meeste oud-europese steden op de gebruikelijke toeristische routes, vervangt Marseille ouderwetse charme met passie en levendigheid. Een bruisend nachtleven, boheemse café's langs de straten, sportfanaten en een kosmopolitische uitstraling maken van Marseille de ideale bestemming voor avonturiers.

Deze historische havenstad staat bekend als de tweede stad van Frankrijk en is beroemd voor zijn bouillabaisse, De Graaf van Montecristo, Le Marseillaise (Het Franse volkslied) en natuurlijk Zinédine Zidane.

Al lopend door het oude havengedeelte, met de verlichte vestingwerken en dobberende zeilboten, verleidt de doordringende geur van vis zelfs de meest stoïcijnse voorbijganger.

Hier zijn vis- en zeevruchtenrestaurants in overvloed te vinden. Bijna altijd staat de beroemde bouillabaisse op de kaart – een volle, rijke visstoofpot geserveerd als een tweepersoonsgerecht met een rijke bouillon (voorzien van croutons met knoflookmayonnaise en rouille), gevolgd door een voedzaam hoofdgerecht van vis en aardappels.

De topkoks van de stad hebben hard gestreden om het recept van de authentieke provençaalse schotel te beschermen. Dit ging zelfs zover dat er een Bouillabaisse Handvest is opgesteld, waarin de ingrediënten en de procedure voor het maken van een acceptabele Bouillabaisse zijn vastgelegd. 

Marseille is een multiculturele stad met allochtone gemeenschappen uit Noord-Afrika, delen van de Middellandse Zee en zelfs uit Zuidoost-Azië. Deze gevarieerde invloeden geven het culturele palet van de stad een dynamische boost.  

Bekijk de fascinerende kunstwerken in het Museum voor Schone Kunsten, of feest tot in de vroege uurtjes in een hip hop club met lokale muzikanten. Koop authentieke Afrikaanse kunstwerken bij één van de vele markten of neem enkele van de klassieke Herbes de Provence (kruiden uit de Provence) mee naar huis om je gebraden lamsvlees op smaak te brengen.

Is al deze opwinding teveel voor jou? Marseille biedt genoeg mogelijkheden om te ontspannen. Probeer een sterke koffie in een café, begin een gesprek met inwoners die de laatste sportuitslagen lezen, of doe een dutje in één van de vele stadsparken. 

Maar als je echt op een authentieke manier wil ontspannen, nip dan langzaam van een pastis, op een terrasje aan het water, terwijl de vissers terugkeren naar de haven met hun boten vol vers gevangen vis.Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!