Lyon

BOOK NOW

Lyon

Malta to LyonLyon

Lyon is de geboorteplaats van de gebroeders Lumière en feitelijk de gastronomische hoofdstad van Frankrijk, een oude Romeinse stad met een uitgesproken levendige uitstraling. Kortom, de perfecte stad voor liefhebbers van alles wat het leven te bieden heeft.

Begin je reis op de top van de heuvel van Fourvière ten westen van het oude gedeelte van de stad en neem het prachtige panorama over Lyon in je op. Hier trek je de conclusie dat met de woorden van Denis Trouxe – President van de of the Grand Lyon VVV-  “Lyon is op een menselijke schaal - je kunt het allemaal in je opnemen en het is prachtig en zeer harmonieus.” niets teveel is gezegd.

Voor gastronomen laat Lyon weinig te wensen over. Eetmogelijkheden variëren van bakkertjes op de hoek met heerlijke geuren die voorbijgangers verleiden om het vers gebakken brood of gebak te proeven, naar het andere uiterste: chique vestigingen met hun uitmuntende culinaire hoogstandjes.

Lyon is immers de thuisbasis van de beroemde Nouvelle Cuisine chefkok Paul Bocuse, beroemd voor het delen van de Nouvelle Cuisine met de wereld. Maar het wordt vaak genoeg gezegd: wat je ook eet of waar je ook eet in Lyon, het is altijd goed. De inwoners van Lyon zijn dan ook terecht trots op hun keuken.

In 1998 werd Lyon op de werelderfgoedlijst van UNESCO gezet  – een verdiende erkenning voor een stad met meer dan twee millenia aan geschiedenis en met een prachtige romeinse, middeleeuwse en moderne architectuur.

Het goed bewaarde romeinse Amfitheater, de schilderachtig middeleeuwse geplaveide straatjes van Vieux Lyon of het uitgestrekte Place Bellecour (één van de grootste open pleinen in Europa), je zult zien dat Lyon toeristen laat genieten van haar unieke historische charme.
Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!