Prague

BOOK NOW

Praag

Malta to PraguePraag
De romantiek zit in Praag. Of het nu de woorden van Milan Kundera’s werk zijn die door de straten echoën of de recente herinneringen aan de dappere strijd tijdens de Fluwelen Revolutie, die het communistisch bewind omver heeft geworpen, deze parel laat bezoekers weer vertrekken met een zinderend verlangen om snel weer terug te komen naar haar prachtige rivier.

De Charles Bridge – een gotisch meersterwerk – verbindt de twee helften van de stad, die door de Vltava Rivier in tweeën wordt gedeeld. Deze brug oversteken maakt deel uit van één van de meest pittoreske wandelingen van het oude Europa, met als hoogtepunt de grote Praagse Burcht, het grootste kasteel ter wereld met een oppervlakte van meer dan 70.000 vierkante meter.  

De unieke architectuur van het kasteel is beïnvloed door bijna iedere belangrijke stijl sinds meer dan 1000 jaar en de overblijfselen zijn een van de meest belangrijke culturele symbolen van de Tsjechische Republiek. Toegang tot het kasteel is gratis, maar de fascinerende tentoonstellingen binnen, hebben ieder een eigen toegangsprijs.

Een bezoek aan Praag is niet compleet zonder de beroemde pilsners te proeven. Dit is immers het land waaruit deze beroemde nectar afkomstig is. 

De lokale bevolking is volledig in de ban van deze drank en er worden grote hoeveelheden opgediend in hoge glazen. Waarschijnlijk kun je het best met een glas of twee relaxen op het Oude Stadsplein, ten oosten van de Karelsbrug. 

Deze grote open ruimte staat in schril contrast met de smalle kronkelige straatjes van de stad en biedt vermoeide wandelaars een plek om te ontspannen en te genieten van de architectonische schoonheid van de gotische en barokke gebouwen.

De beroemde Astronomische Klok bevindt zich ook op het Oude Stadsplein. Dit fascinerende monument dateert uit de vijftiende eeuw en is de oudste werkende astronomische klok ter wereld. Stadsbezoekers worden al eeuwenlang ieder uur verwend door het prachtige klokkenspel.

Ook voor kunstliefhebbers is Praag absoluut geen teleurstelling. Het Nationale Theater van de stad is een eeuwenoude instelling die beschikt over drie disciplines: drama, ballet and opera. De Rudolfinum is een muzikaal auditorium en thuisbasis van het Tsjechisch Philharmonisch Orkest. Dit neo-klassieke gebouw is voorzien van de Dvořák Zaal, één van de oudste concertzalen in Europa.

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!