Larnaca

BOOK NOW

Larnaca

Larnaca

Het wordt verondersteld dat dit kustplaatsje Cyprus’ oudste vestiging is vanwege haar meer dan 6000 jaar oude archeologische vondsten die al op bewoning duidden. De prachtige met palmbomen verrijkte boulevard, de uitstekende winkels en de vele vis- en zeevruchtenrestaurants hebben er in ieder geval voor gezorgd dat Larnaca als populaire toeristische bestemming bij uitstek wordt beschouwd. 

Larnaca is, net zoals vele andere Mediterrane steden, erin geslaagd om haar tradities te kunnen behouden, ondanks het toenemende toerisme en de onvermijdelijke commercialisering. Bezoekers vinden hier nog steeds ambachtslui die werken met keramiek, kaarsenmakers, als ook oude marktjes voor handgemaakte ambachtswaren waar koopjes nog aan de orde van de dag zijn.

Larnaca’s Kerk van St. Lazarus is een 9de eeuwse Grieks Orthodoxe kerk waarvan geloofd wordt dat deze gebouwd is op de lokatie van het graf van Lazarus - die volgens de Bijbel door Jezus uit de dood werd herezen. Ook al valt het te betwisten of het graf zich hier wel degelijk bevindt of dat het in Zuid-Frankrijk ligt, de kerk is alleszins de moeite waard om te bezoeken, ook al is het voor niets anders dan haar ingewikkelde houtsnijwerken op de iconostase. 

Het culinaire aanbod van deze stad is grotendeels gebaseerd op verse, lokaal gevangen vis. De kustrestaurantjes zijn gespecialiseerd in de eenvoudige bereiding van gegrilde vis en zeevruchten op Cypriotische wijze. 
Echter, dankzij de buitenlandse invloeden op deze stad, kunnen gasten hier kiezen uit vrijwel elke internationale keuken, waaronder natuurlijk ook de bekende restaurantketens. 

Een vlucht naar Larnaca biedt feestvierders tenslotte een groot aanbod aan clubs. Dans op de muziek van lokale en internationale DJ's, of chill-out in een van de vele aan het strand gelegen barretjes of pubs. 


Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!