Sofia

BOOK NOW

Sofia

Malta to SofiaSofia

Bulgarije, waar het oosten het westen ontmoet, waar oud en nieuw elkaar treffen en waar overblijfselen van het oude communisme, met zijn romantische uitstraling, zich mengen met bedwelmende fibraties van kosmopolitische plekken.  

Het is echter de stad met zijn iconografie en architectuur die onmiddellijk opvalt. Sofia is de thuisbasis van de Alexander Nevski Kathedraal, een hemels voorbeeld van Byzantijnse architectuur. De kerk beschikt over een 45 m hoge vergulde koepel, vanaf grote afstand al duidelijk herkenbaar.

Binnen vind je weelderige decoraties met Italiaans marmer, albast, onyx en goud. De kerk werd gebouwd als toewijding aan de honderdduizenden soldaten die tijdens de Russisch-Turkse oorlog gesneuveld zijn. De kerk beschikt ook over een museum met één van de grootste collecties religieuze iconen uit het hele land.

Sofia heeft genoeg andere kerken die ook een bezoek waard zijn, zoals de Boyana Church – een middeleeuwse Bulgaars-Orthodoxe kerk met fresco's die dateren uit de dertiende eeuw.

Zoals het hoort bij een voorname Europese stad, heeft Sofia een overvloed aan groene zones en parken, zoals het grote Borisova Gradina Park. Het bezit twee stadions, een tennispark, fietspaden en recreatiegebieden.

Eén van de meer interessante aspecten is het enorme Mound of Brotherhood (heuvel van broederschap) monument in het oostelijk deel van het park. Net als veel andere sovjet monumenten, ontbreekt het hier niet aan dramatiek. Met een 42 m hoog obelisk en dramatische beelden van soldaten en arbeiders diende dit monument om het hogere doel te bevorderen.

Sofia is een voetbalstad, waar verschillende actieve clubs, inclusief  CSKA en Levski, een gezonde fanclub hebben. Als je in de stad bent, moet je zeker een wedstrijd volgen, of het nu in het stadion is of in een café.

Houd echter de volgende eigenaardigheid van Bulgaren in je achterhoofd. Zij schudden hun hoofd meestal van links naar rechts om "ja" aan te duiden en op en neer betekent "nee". Dus als je geen zin hebt in verhitte voetbaldiscussies, vergeet dan vooral niet om je hoofd tegenovergesteld te bewegen!Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar
van
Nu boeken
We have placed cookies on your device to ensure you get the best experience on our website.
Got it!